Ramazan Bayramı tatili öncesinde Antalya bölgesindeki 5 yıldızlı otellerde doluluk oranı maksimuma ulaştı. Kente hava ve karayoluyla gelen yerli turistler, sahillere akın etti. Ülke genelinde ise turizm hareketinin milyonları bulacağı öngörülüyor. Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ülkay Atmaca, kentin 5 aylık dönemde ağırladığı turist rakamını ve bayram tatili sürecini değerlendirdi. Rakamların çok iyi olduğunu ifade eden Atmaca, mayıs ayının iyi geçtiğini vurguladı. 

“SAYILAR HER GEÇEN GÜN ARTIYOR” 

Atmaca, “İlk gelen bilgiler Antalya’nın 3 milyon turisti aştığı yönünde. Bu sektör için çok başarılı bir çalışma oldu. Geçen yıldan beri verdiğimiz emek, geliri arttırmak vardı. Bu da çalışmaların meyvesi olarak görüyorum. Meslektaşlarımdan aldığım bilgiler bu rakamların sezon sonuna kadar devam edeceği yönünde. Sayılar her geçen gün artıyor. Satış fiyatlarımızda özellikle Rus pazarında arttırmaya çalışıyoruz. 2016 yılındaki krizden sonra fiyatlarımız gerçekten çok düşmüştü. Bunu son 2 yılda arttırdık ama daha da arttırma şanımız var” dedi. 

“YOĞUN ANLAR YAŞIYORUZ” 

Bayram tatilinin turizme doping etkisi oluşturacağına işaret eden Atmaca, Akdeniz’de bulunan otellerin doluluk oranının çok iyi seviyelerde olduğunu kaydetti. Atmaca, “ ‘Otellerde yer kalmadı’ desek doğru olur. 9 günlük tatil, önümüzdeki hafta üniversite sınavı olması, hepsi bir araya geldiğinde iç pazarda iyi bir hareketlilik başladı. Antalya’da yoğun anlar yaşıyoruz” dedi.  Kentte yaklaşık 300 bin yerli turistin konaklanmasının öngörüldüğünü belirten POYD Başkanı Ülkay Atmaca, Türkiye genelinde ise bu sayının 5 milyon olacağını dile getirdi. Atmaca, bunun ekonomiye olan katkısının ise 10 milyar TL olacağına dikkat çekti.