CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, Antalya Havalimanı’nda pasaport kontrol bankolarındaki personel eksikliğini TBMM’ye taşıyarak, “Turizmin yoğun olduğu dönemde pasaport kontrolü için oluşturulan 12 bankodan sadece 6’sında görevli var. 12 bankonun tamamında görevli bulundurulmamasının gerekçesi nedir” diye sordu.

 CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle verdiği önergede, dış açığın finansmanı konusunda stratejik bir sektör olan turizm sektörü için milyonlarca turist ağırlayan havalimanlarındaki hizmetlerin niteliğinin büyük önem taşıdığını kaydetti.  Her gün 50-60 bin turistin giriş-çıkış yaptığı Antalya Havalimanı’nda bulunan 12 pasaport bankosundan sadece 6’sının çalıştığını, diplomatik pasaport ve engelliler için oluşturulan bankolarda da personel bulunmaması nedeniyle hizmet verilmediğini belirten Budak, “Turizm sezonunun yoğun olduğu bir dönemde havalimanında yeterli personel bulundurulmaması bir yandan kuyrukların uzamasına ve turistlere verilmesi gereken hizmetin aksamasına yol açarken, bir yandan da personelin aşırı iş yükü altında kalmasına neden olmaktadır” dedi.

 PERSONEL AÇIĞI MI VAR?

Antalya Havalimanı’nda pasaport kontrolü için 12 banko oluşturulmasına karşın 6 personel görevlendirilmesinin gerekçesi konusunda bilgi isteyen Budak, “Turizm sezonunun yoğun olduğu dönemde kontrol bankolarının boş bırakılması, turizm açısından bir zafiyet değil midir? Benzer konumdaki havaalanlarında durum nedir?” dedi. Budak, şöyle devam etti:“Pasaport kontrol bankolarında görev yapan personelin çalışma süreleri ne kadardır? Personelin günlük en az 12 saat çalıştığı doğru mudur? Personele fazla mesai ücreti ödenmekte midir? Uzun süreli çalışmalar, personelin hizmet sunum kalitesini olumsuz etkileyeceğine göre, ek bir önlem alınacak mıdır? Oluşturulan diplomatik pasaport bankosu ile engelli bankosunun boş bırakılmasının gerekçesi nedir? Türk turizminin en önemli iki merkezinden biri olan Antalya’da  özellikle yoğun sezonda pasaport bankolarının tam kapasite hizmet vermesi için bir adım atılacak mıdır?”