Altı ayrı platformda, proje ve yapım aşamasındaki ulusal filmleri destekleyen Antalya Film Forum, bu yıl Türkiye sinemasına toplam 533 bin TL’lik maddi destek sağladı. Törene katılan Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel, Antalya Film Forum’un desteklediği filmlerin uluslararası festivallerde ödül kazanmasının kendilerini gururlandırdığını söyledi. 

Antalya Film Forum Direktörü Zeynep Atakan ise ‘Harika bir 4 yıl geçirdik. Bu yıl da geniş bir katılım oldu. Türkiye’de film yapan kadınların kurduğu Kameralı Kadınlar’ın tanıtımını da Film Forum’da yaptık. Bu yılın en yeni etkinliği Bela Tarr ile Film Yönetimi Atölyesi oldu’ diye konuştu. Konuşmaların ardından sahneye çıkan usta Macar yönetmen Bela Tarr, atölyesine katılan 12 genç sinemacıyı tebrik ederek katılım belgelerini verdi. Daha sonra sonuçları sinemacılar tarafından heyecanla beklenen ödül törenine geçildi. 

Antalya Film Forum’da bu yıl Kurmaca Pitching, Belgesel Pitching, Work in Progress (Yapım Aşamasında), Kısa Film Work in Progress, Yapımcısını Arayan Projeler, Sümer Tilmaç Antalya Film Destek Fonu platformlarının yanı sıra Bela Tarr ile Film Yönetimi Atölyesi de gerçekleşti. 29 Eylül-3 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen Antalya Film Forum’a seçilen projelerin sahipleri jüriye yaptıkları sunumların yanı sıra, projelerini geliştirme, ulusal ve uluslararası endüstri profesyonelleri ile buluşma ve etkinliklere katılma fırsatı buldu.