Toplantıya merkez ve ilçelerdeki 75 oda başkanı katılırken, toplantının konuğu olan Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mustafa Aksoy, İl Başkan Yardımcıları Zeki Tunç, Mehmet Ali Tuna ve Hilmi Durgun toplantıda hazır bulundu. Toplantının açılış konuşmasını yapan AESOB Başkanı Atlıhan DERE açılış konuşmasında, ”Önceki haftalarda bu salonda Ak Parti İl Başkanı Rıza Sümer’i ve CHP İl Başkanı Mustafa Erdem’i ağırlamıştık. Bugün de davetimizi kırmayarak bizimle birlikte olan Milliyetçi Hareket Partisi’nin görüş ve düşüncelerini bizimle paylaşacak olan Sayın Mustafa Aksoy ve yardımcılarını ağırlıyoruz. Katılımlarından ötürü kendilerine Birlikte yönetim kurulu ve tüm oda başkanlarım adına teşekkür ediyorum” dedi.

MHP İl Başkanı Mustafa Aksoy göreve geldiğinden bu yana il yönetimi olarak yapmış olduğu çalışmalar ve 16 Nisan 2017’de yapılacak olan 18 maddelik Anayasa değişikliği referandumu ile ilgili şunları söyledi: “Bu nezih toplantıya Milliyetçi Hareket Partisini de davet ettiğiniz ve partimizin görüş düşüncelerini sizlerle paylaşma imkanı verdiğiniz için, Birlik Başkanı Atlıhan Dere’nin şahsında hepinize teşekkür ediyorum. Milliyetçi Hareket Partisi olarak Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin değerli Başkanı Atlıhan Dere’nin Antalya esnafına yönelik olumlu çalışmaları yakından takip ediyor ve takdir ediyoruz. Sayın Başkanın, tüm kamu kurum, kuruluşları ve siyasi partiler ile yürüttüğü ikili ilişkiler, birlik adına çok olumlu sonuçlar doğurduğunu da gözlemliyoruz.

Bir muhalefet partisi olarak ta özellikle yerel yönetimlerde her şeye muhalefet eden bir anlayışın yerine, yapıcı muhalefeti siyaset anlayışımızın merkezine oturduk. Her hafta bir ilçemize giderek, İl ve İlçe Teşkilatlarımız ile birlikte sivil toplum kuruluşlarımızı ziyaret edip ilçede kurulan Pazar yerlerinde vatandaşlarımız ile buluştuk. Millet için Evet, Devlet için Evet, Cumhuriyet için Evet, Türklüğün bekası için Evet diyeceğiz.  İlçe ilçe, ev ev dolaşarak anayasa değişiklik paketini vatandaşlarımıza anlatacağız. İnanarak ve anlayarak anayasa değişiklik paketine vatandaşlarımızın evet demesi için çalışacağız. Bu referandum oylamasında evet diyen vatandaşlarımıza da, hayır diyen vatandaşlarımıza da saygılıyız” Toplantı AESOB Başkanı Atlıhan Dere’nin, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mustafa Aksoy’a plaket ve MHP İl Başkanı Mustafa Aksoy’un da AESOB Başkanı Atlıhan Dere’ye 16 Türk Devleti’ni temsil eden şilt takdimi ile son buldu.