Cuma gecesi Alanya çıkışında yer alan tünelde meydana gelen kaza geçmişte ortaya atılan soru işaretlerinin tekrar gündeme gelmesine neden oldu. Açıldığından bu yana ilçe trafiğine büyük fayda sağlayan Devran, Ulaş – Ilıksu ve Çandırtepe Tüneli yani halk arasındaki adıyla 1’nci – 2’nci ve 3’ncü Tünel’de yaşanan kazalar, eski adıyla “Ölüm yolu” olarak bilinen Antalya Alanya Karayolu’nda ihmaller mi var? Sorusunu akıllara getirdi. 

Tüneller açılmadan önce şimdiki Antalya – Alanya istikametinin yer aldığı tek şeritten çift yön olarak işleyen trafik yaşanan kazalar ile sık sık gündeme geliyordu. Öyle ki, D-400 Karayolu’nun Alanya – Konaklı Etabı “Ölüm Yolu” olarak nitelendiriliyordu. Yapımı yıllar süren tüneller nihayet açıldı ve trafik duble yol olarak işlemeye başladı. Tüneller trafiğin rahatlaması noktasında önemli katkı sağladı, ancak sık sık yaşanan kazalardaki can kayıpları yeni soru işaretlerini akıllara getirdi. 

8 AYDA 5 ÖLÜ 2 YARALI

Geçtiğimiz Eylül ayında itibaren yaşanan ufak tefek kazalar bir yana, büyük kazalarda 5 kişi yaşamını yitirdi, 2 kişi de ağır yaralandı. 25 Eylül’de meydana gelen feci kazada 38 yaşındaki Mehmet Bügiş kaza yerinde, sürücü 43 yaşındaki Reşat Gürbüz ve Mehmet Naci Gündemir ise hastanede yaşamını yitirmişti. Yine 15 Nisan günü yaşanan  Kazada emlak ve inşaat sektöründe faaliyet gösterdiği öğrenilen İsmet Karataş (39) hayatını kaybetti. Ve son olarak da Cuma günü meydana gelen kazada 1 bisiklet sporcusu yaşamını yitirdi, iki arkadaşı ise ağır yaralandı. Tünellerin açıldığı günden bu yana motosiklet ve bisiklet kazalarının fazlalığı tünellerde özellikle iki tekerlekli araçlar için güvenliğin tekrar gündeme getirilmesi gerektiğini ortaya koydu. 

ALTERNATİF YOL SIKINTISI

Tünellerde göze çarpan en önemli sıkıntı ise, tünel içerisinde yaşanan kazalarda trafiğin düştüğü durum. Özellikle 2013 yılında tünel içerisinde yaşanan bir kazada 1541 metre uzunluğundaki Ulaş – Ilıksu Tüneli içerisinde seyir halindeki araç aniden yanmaya başlamıştı. Tünel içerisi dumana boğulurken diğer araç sürücüleri de dumandan zehirlenme tehlikesi atlatmıştı. Alternatif servis yolu olmadığı için metrelerce kuyruk oluşmuş, kurtarma araçları da bölgeye giriş yapmakta oldukça zorlanmıştı. 

YÜKSEK SEZONDA OLURSA!

Turizmde iyiden iyiye kendini hissettiren iç pazar, ilçemizde de önemli bir noktaya çıktı. Özellikle bayramlarda yavan yapan iç pazardaki yerli turist genellikle otomobili ile tatile çıkıyor. Bu nedenle özellikle bayramda Alanya içerisindeki araç sayısı nerdeyse 5 katına çıkıyor. Metrelerce trafik kuyruklarının oluştuğu bu süreçlerde yaşanacak bir kazanın, servis yolu olmayan tünellerdeki etkisi nasıl olabilir sorusu endişe veriyor. 

SOSYAL MEDYADA DA TEPKİ VAR

Bisiklet sporunun geliştirilmesinin hedeflendiği ilçede tünelin içerisinde bir bisiklet yolu olmaması ve alternatif bir ulaşım güzergahının da bulunmaması eleştiri sebebi oldu. Eski lisanslı Bisiklet Sporcusu ve Bisiklet Sporu Yorumcusu,  Araştırmacı Feyzi Açıkalın da sosyal medya hesabından yaşanan kazaya tepkisini dile getirdi. Açıkalın, tünellerin fiziki yapısını sert dille eleştirdi. İşte Açıkalnı’nın işaret ettiği eksikler;

“BUGÜN DİNEK TÜNELİNDE BİR BİSİKLETLİ ÖLDÜ...

Yaşamını yitiren yurttaşımız yarışmacı bir sporcu değildi. Samsun'dan arkadaşı ve akrabası ile "touring" denen gezi bisikletleriyle yola çıkmışlardı. Alanya'dan çıkarken ne yazık ki kaza oldu...

Dinek tünellerinin açılışı 2003 yılında zamanın başbakanı R. Tayyip Erdoğan tarafından, gündüz vakti havai fişekler atılarak yapılmıştı.

Biz, Alanya'da bisiklet sporu yapanlar ve dahi motosiklet sürücüleri o tarihten bu yana tünelin ne denli tehlikeli olduğunu her fırsatta dile getirdik.

Tünel 1- Çok karanlıktı. Benzerlerinin çift sıra aydınlatması olduğunu ama bu tünelde tek sıra lambaların, bazılarının da zaman zaman yanmadığından bahsettik.

2- Bisikletliler ve küçük motosikletliler için tünel geçişinde özel bir yol ayrılmamıştı.

3- "Bisikletli için çok tehlikeli olan bu tünellere girmeseydiler!" düz mantığına, "O zaman hangi yolu kullanmamızı öneriyorsunuz?" diye yanıt vermiştik. Çünkü alternatif yol yoktu.

4- Araçların hız sınırlamasına ve tünellerdeki geçiş yapma yasağına ne denli uyduklarının hangi ciddiyette denetlendiğini bilmiyorduk....

Alanya yöneticisi bir sporcu merkezi, özellikle bisiklet sporu merkezi olmak istiyor, dahası en temel hak olan insan yaşamına önem verdiğini göstermek istiyorsa daha fazla canlar yanmadan bu sorunu gündeme, en yüksek mercide getirmelidir.”(Haber Merkezi)