ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkan Vekili ve Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Mehmet Ali Dim, ALTSO Yönetim Kurulu Üyesi Hilmi Bilal Sözen ve ALTSO üyelerinden oluşan Alanya heyeti, Bosna Hersek'teki ilk günlerinde  Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçiliğinde toplantıya katıldı.

ŞAHİN: “İŞ GEZİMİZ HAYIRLI OLSUN”

Geziyi değerlendiren ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, "Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçiliğinde Büyükelçimiz Haldun Koç'un misafiri olduk. Ticaret Ateşesi Sedat Yıldız ile Büyükelçimiz Haldun Koç, odamız organizasyonunda iş gezisine katılan Alanya heyetine Bosna Hersek yatırım fırsatları üzerine sunum yaptı. Biz de Alanya’mızın ekonomik sektörleri konusunda büyükelçimiz ve Ticaret Ateşemizi bilgilendirdik. Alanya olarak yabancı yatırımcıya verdiğimiz önem ve önceliği anlattık. İş gezimizin Alanya'ya ve Alanya ticaret hayatına hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

ALTSO’nun yurt dışına düzenlediği iş gezilerinden de bahseden Başkan Şahin, “Üyelerimizin isteği doğrultusunda KOSGEB destekli iş gezileri düzenliyoruz. İş gezilerimize katılan üyelerimiz yurt dışında yapılan üretimi inceleme fırsatı yakalayıp, son teknolojiyle yapılan çalışmaları yerinde görüyorlar” dedi.

Heyette yer alan Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkan Vekili ve Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Mehmet Ali Dim ise, “ALTSO Başkanımız Mehmet Şahin ve ALTSO üyeleriyle geldiğimiz Saraybosna'da Büyükelçimiz Haldun Koç, Alanya ticaret heyetine Bosna Hersek'te yatırım fırsatları üzerine bir sunum yaptı. Çok deneyimli bir diplomat olan Saraybosna Büyükelçimiz Haldun Koç, ALTSO heyetini çok sıcak karşıladı. Alanya sevgisinden ve sık sık tatile geldiğinden bahsetti. Teşekkür ediyoruz. Koç'a göre, Bosna Hersek geleceği parlak bir ülke, inşaat ile turizm yatırımları için elverişli bir ortam var. Türk işadamları burayı gözardı ediyor ama Arap ülkelerinden yatırımcılar geliyor" diye konuştu.

ŞAHİN BİLGİ VERDİ

Başkan Şahin, Bosna Hersek iş gezisi kapsamında Bosna medyasına Alanya'nın ekonomisiyle ilgili bilgiler aktarıp, Bosnalı iş adamlarını Alanya'ya yatırım yapmaya davet etti. (Haber Merkezi)