1991 Yılında kurulan Alanya Ticaret ve Sanayi Odası’nın  (ALTSO) 8’nci dönem meclisi 4 Nisan’da yapılan seçimli genel kurulun ardından ALTSO Binası’nda saat 14:00’da  ilk defa toplandı. 68 Meclis üyesi bulunan ALTSO Meclisi’nde toplantıya Meclis Başkanı Metin Atalay başkanlık etti. 12 gündem maddesinden oluşan toplantıda ilk olarak yoklama ve mazeretlerin bildirilmesi gerçekleştirildi. 

ŞAHİN: SEÇİM ARTIK BİTTİ

Ardından da kürsüye çıkan ALTSO Başkanı Şahin, meclis üyelerine seslendi. Şahin, “Yeni dönemimiz Alanya’mıza hayırlı uğurlu olsun. Seçim bitti. Hiçbir kimseye kırgınlığımız yok. Artık birlik zamanı,  proje zamanı. Yüce Rabbim Alanya’mızın menfaatleri için meclis üyelerimizle el birliği içinde güzel projeleri hayata geçirmeyi bizlere nasip etsin” dedi. 

“TURİZM POLİSİ GELİYOR”

1 aylık faaliyetleri aktaran ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, Ankara’da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile yapılan görüşmede gündeme getirilen turizm polisi ile ilgili konuştu. Şahin,” Turizmci arkadaşlarımızın önerileri doğrultusunda konuyu sayın bakanımıza ilettik ve o da olumlu karşıladı. 3 gün gibi kısa sürede gelişme yaşandı İç İşleri Bakanlığımız da konuya olumlu baktı. Hatta sadece Alanya için değil bir çok bölge için uygulanabileceği ifade edildi. Alanya’mız zaten güvenli ancak turizm polisi de olursa misafirlerimize daha güvenli ortam sunarız” dedi. 

“ANTİK YÜRÜYÜŞ YOLU BÜTÇESİ BAKA’DAN”

Vali Münir Karaloğlu ile yapılan görüşmede gündeme gelen Antik Yürüyüş Yolu’na ilişkin de son durumu aktaran ALTSO Başkanı Şahin, “Alanya Kalesi’nden başlayan Şarapsahan ve Mahmutlar’a kadar gidip tekrar Alanya’ya gelen Antik Yürüyüş Yolu için sayın valimizden destek aldık. Yaklaşık 600 bin TL maliyet gerektiren proje için Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’ndan (BAKA) destek alacağız” diye konuştu. 

“ELEŞTİRİYİ KABUL EDERİM AMA…”

Şahin, faaliyet raporu konuşmasının sonunda eleştirilere açık olduğunu ancak itibarsızlaştırmaya yönelik eleştirileri kabul edemeyeceğini söyledi. ALTSO Başkanı Şahin, “Burası siyaset üzeri bir kurum. Eleştirilere her zaman açığım ancak itibarsızlaştırmaya yönelik eleştiriler cevabını alır. Bana karşı kişisel eleştirileriniz var ise bunu benimle birebir görüşerek yapabilirsiniz. Ama mecliste olduğu zaman eleştiri kuruma yönelik yapılmış gibi oluyor. Kurumu itibarsızlaştırıyor.” ifadelerini kullandı.  

KOMSİYON SEÇİMLERİ YAPILDI

Başkan Şahin’in konuşmalarının ardından komisyon seçimleri yapıldı. İlk olarak Hesapları İnceleme Komisyonu, İnşaat Emlak Komisyonu, Tarım Komisyonu ve Turizm Komisyonu seçimleri yapıldı.  Oy birliği ile kabul edilen komisyonlarda şu isimler yer aldı. 

HESAPLARI İNCELEME KOMİSYONU

Özcan Şafak Mavili
Yakup Koca
Muammer Özbudak
Uğur Uysal
Mustafa Turgut
Ahmet Sünbül 
Ömer Ali Baş

TARIM KOMİSYONU

Mehmet çetin 
Ali Ulukaya
Mehmet Bayır 
Mehmet Karagöz
Meliha Aras Erdoğan
Hasan Parmaksızoğlu
Mehmet Ordukaya
Hasan Kaçmar 
Erhan Arıkan 
Mustafa Şenli
Mustafa Irmak

İNŞAAT EMLAK KOMİSYONU

MUSTAFA KÜÇÜKER
HİLMİS SÖZEN
NİHAT TUFAN
MUSTAFA SÖNMEZ
MUSTAFA DURUSOY
DİLAVER ÇEKİÇ
HASAN CAN KANBUROĞLU
MEHMET ERSOY
ALİ YETKİN 
AHMET TURHAN
SERDAR UYGUN
AHMET DİLİBALLI
SAİT YILMAZ
SÜLEYMAN HİLMİ GÖRGÜLÜ
MUSTAFA ÖZKINACI
MUAMMER KELEŞ

TURİZM KOMİSYONU

ŞÜKRÜ CİMRİN
CENGİZ SAMAR
MUZAFFER BARCIN
NESRİN YILANCIOĞLU
ERHAN YÖNET
HÜSEYİN KAHYA
ALİ ORKAN 
ALİ KAMBUROĞLU
MUAMMER SOYLU
BÜNYAMİN GÜNEŞ
CEM ÖZCAN
ZAFER SÖNMEZ
MESUT ADAÇAY

Komisyon seçimlerinin ardından Yönetim Kurulu’nun Şubat ve Mart ayı hesapları oylandı ve ibra edildi. Son olarak, ALTSO Meclis toplantılarının her ayın 3’ncü haftası Salı günü saat 14:00’te yapılması kararlaştırıldı. Bununla birlikte üyelere tebligat şeklinde gönderilen davetiyelerin kırtasiye maliyeti ve zaman kaybı olduğu ifade edilerek davetiyelerin mail ve sms yolu ile yapılması oy birliği ile kabul edildi.

Editör: TE Bilisim