Hafize DEMİREL - Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) seçimleri 4 Nisan Çarşamba günü Atatürk Spor Salonu’nda yapılacak. Başkan Mehmet Şahin’in dün yaptığı açıklamaya ilk tepki, Başkan Adayı Mustafa Tuna’dan geldi.

YANGINDAN MAL MI KAÇIRIYORSUNUZ?

Seçim tarihinin sadece 15 gün kala açıklanmasına tepki gösteren ALTSO Başkan Adayı Mustafa Tuna, “Yangından mal mı kaçırıyordunuz” diye sorarken, şunları söyledi: “Her odanın günler öncesinden açıkladığı seçim tarihini, seçime 15 gün kala açıklamak bu işlerde usulsüzlükler olacağı endişesini uyandırmakta. ALTSO seçimlerinde herkesi dürüst olmaya davet ediyoruz. Biz demokratik, şeffaf, katılımcı,  sağlıklı ve rekabetçi bir seçim atmosferinde seçimlerin yapılması taraftarıyız. Adaletli bir seçim ortamı yaratmak ise mevcut yönetimin asli görevidir.”

BİZ HER ZAMAN HAZIRIZ VE KAZANACAĞIZ

Meclis üyesi olmak isteyenlere yeterli çalışma imkanı tanınmadığını belirten Tuna, “Meslek komiteleri seçiminden en az 20 gün önce oda ve borsaların yönetim kurulları tarafından, seçilme hakkına sahip olanlarla seçme hakkına sahip olanları gösteren elektronik ortamda bakanlık ve birlik bünyesinde  düzenlenen veri tabanında yer alan meslek gruplarına göre hazırlanan listeler, üç nüsha olarak kuruluşun bulunduğu yerlerdeki İlçe Seçim Kurulu Başkanı’na sunulur hükmü yer almaktadır. Seçime 15 gün kala seçim tarihi açıklanarak çalışma imkanlarımız kısıtlanmak istenmiştir. Ancak biz her türlü seçime hazırız; hazırlıklıyız. Çalışmayı hiç bırakmadık, çalışmaya devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

SEZON BAŞLAMADAN YAPMAK İSTEDİK

ALTSO Başkanı Mehmet Şahin ise, “Esnafımızın mağfur olamaması için sezon başlamadan ALTSO seçimini yapmak istedik. İlçe seçim kurulumuz da uygun gördü. 4 Nisan Çarşamba günü Atatürk Spor Salonu’nda ALTSO seçimimizi gerçekleştireceğiz. Demokratik bir seçim olmasını diliyorum. Seçimler bir bayrak yarışıdır. İşadamlarımıza ve Alanya’mıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.