Burak Gül

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı, ALTSO Meclis Salonu’nda saat 14:00’da başladı. Açılış yoklamasının ardından konuşma yapan ALTSO Başkanı Mehmet Şahin geçmiş 1 ay içerisindeki faaliyetleri üyelerle paylaştı. İlk olarak hain saldırıda şehit düşen Yusuf Önder’e taziye dileklerinde bulunan ardından 25-28 Kasım tarihlerinde Letonya’ya düzenlenecek olan KOSGEB Destekli İş Gezisi hakkında bilgi verdi.  ALTSO Başkanı Şahin, “KOSGEB destekli iş gezilerimize devam ediyoruz. Önceki gezilerimizde KOSGEB gezinin yüzde 50 maliyetini karşılıyordu. Artık yüzde 60 karşılıyor. Yani geziye katılan iş adamlarımızın gezi ücretlerinin yüzde 60’ını KOSGEB karşılıyor. Ayrıca daha önce oda olarak KOSGEB’e başvurup geziyi düzenliyorduk. Artık yeni sisteme geçildi. TOBB aracılığıyla KOSGEB’e başvuruluyor. Biz de ALTSO olarak TOBB’a KOSGEB destekli iş gezisi için başvurup, onay olan ilk oda olduk. Bu da bizleri oldukça mutlu etti” dedi. 

ŞAHİN: “GÜZELBAĞ ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR”

Güzelbağ Sanayi Sitesi’yle ilgili olarak Antalya Büyükşehir Belediyesi İmar Daire Başkanı Hüsamettin Elmas’ı ziyaret ettiklerini belirten Başkan Şahin, “İnşallah Alanya’mızın da marka değerine önemli bir katkı sunacak, Alanya’mızın ihtiyacı olan bu projeyi tamamlayıp mahalle aralarına sıkışıp kalan imalatçı firmalarımızı rahata kavuşturacağız. Hüsamettin beyi ziyaretimizde de 18. Madde uygulaması konusunda görüş alışverişinde bulunup, çalışmaların en kısa zamanda başlatılacağı ve tamamlanacağının sözünü aldık” dedi. 

KÜÇÜLMEZ’DEN İSİM ÖNERİSİ

Dilek ve temenniler kısmında söz alan ALTSO Meclis Üyesi Metin Küçülmez, Alanya’da üniversite sürecinin başlangıcına dikkat çekerek, “Alanya’da üniversite konusu 90’lı yılların başlarında gündeme geldi. Dönemin Kestel Belediye Başkanı Rahmetli İsa Küçülmez’in, Akdeniz Üniversitesi’ne yaptığı yoğun baskılar sonucu Akdeniz Üniversitesi2nin burada bir fakültesi açılması konusu gündeme geldi. Ankara’da da birçok temasta bulundu ve çok sayıda çalışma yaptı. Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nde (ALKÜ) bir bölüme İsa Küçülmez adının verilmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi. 

“ALKÜ BİNALARI YETERSİZ”

ALKÜ’nün mevcut binalarının yetersiz olduğuna vurgu yapan Küçülmez, “27 birimin 17’sinde bina yok. Rektörlük binası bile yok. Bununla ilgili çalışmalar yapılmalı. Kestel’de sanayi için ayrılan 200 dönümlük arazi kampüs yapılabilir. Gelecekte üniversite ile sanayi yakın olursa birçok problem ortaya çıkacak.” İfadelerini kullandı. 

ŞAHİN DE AYNI GÖRÜŞTE 

Kürsüye çıkan ALTSO Başkanı Mehmet Şahin’de, Meclis Üyesi Metin Küçümez’in görüşlerine katıldığını ifade ederek “Üniversitemize hizmet etmiş kişilerin isimlerini yaşatmalıyız. Binalar yetersiz ancak meslek yüksek okulu sayısını arttırmalıyız. Fakültelerden mezun olanlar hemen üst kademeden işe başlamak istiyor. Ama meslek yüksek okulunu bitiren kalifiye elemanlara da ihtiyacımız var.” Diye konuştu. 

DÖVİZLE KİRA ELEŞTİRİSİ 

ALTSO Meclis Üyesi Özcan Şafak Mavili, hükümetin yasa çıkarmasına rağmen dükkan sahiplerinin ALTSO Meclis Başkanı METİN Atalay’da yasaya rağmen dövizle kira isteyenlere dava açılması gerektiğini vurguladı.