Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Temmuz ayı meclis toplantısını saat 14:001’da ALTSO Meclis Salonu’nda gerçekleştirdi. Toplantıda açılış konuşmasını yapan ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, Temmuz ayı içerisindeki faaliyetleri üyelere aktardı. Yeni yatırımcılar için teşvik sunumu hazırlayacaklarını dile getiren Şahin, “Bir süredir gündemimizde olan bir başka konu olan yatırım destekleri. Bölgemize daha fazla yatırımcı çekebilmek için şöyle bir talep oldu, burada Alanya’nın her noktasını ve detayını içeren 5 ayrı dilde bir sunum hazırlayıp yabancı yatırımcılara bunları göstermek ve hangi teşviklerden yararlanabileceklerini anlatmak. Hem yabancı yatırımcıya güven vermek hem de yatırımları görmeleri noktasında bilgilendirme olacak. Odamızın sahip olduğu kalite yönetim sistemiyle ilgili denetimler de yapıldı” dedi. 

Toplantıda gelir gider hesaplarının okundu ve oy çokluğu ile ibra edildi. 

MAVİLİ’DEN HANUTÇULUK İSYANI

Dilek ve temenniler kısmında söz alan ALTSO Meclis Üyesi ve Bütçe Komisyonu Başkanı Özcan Şafak Mavili, çığırtkanlık ve hanutçuluk konusuna değindi. Alanya’da bu tür faaliyetlerin artık sona ermesi gerektiğini söyleyen Mavili, “Özellikle Mavi Marmara olayına kadar daha çok kurvaziyer gemisi geliyordu şimdi tek tük geliyor bu gelen gemilerden inen yolcular da ciplerle veya minibüslerle alınıp Alanya’nın çeşitli noktalarına götürülüyor. İnsanlar çarşıya inmiyor. Minibüse doldurulup daha önce anlaşılmış kuyumcuya veya dericiye götürülüyor. Bu insanları biraz bıraksınlar çarşıya gitsin insanlar. Herkes kazansın. Geçenlerde hanutçuluk yüzünden kapatılan esnaflara üzülüyorum birkaç esnafı kapatıp sonra vazgeçmekle sorun çözülmez.” diye konuştu. ALTSO Başkanı Şahin ise “Toplu alışverişe yönlendirilmesi yapılıyor ne yazık ki. Daha önceki toplantılarda da buna değindik. Ne yazık ki bunun önüne geçmek mümkün değil. Biz her halükarda elimizden geleni yapıyoruz yapacağız da.” Diyerek cevap verdi. 

YEŞİL DALGA GÜNDEME GELDİ

ALTSO Meclis Üyesi Musa Erkuş, özellikle Alanya ve Alara arasında sık sık kırmızı ışıkta beklendiğini ifade ederek, “Sürekli ışıkta durmak zorunda kalıyoruz. Çevre yolunda olduğu gibi Alara’ya kadar da bir yeşil dalga olabilir” dedi. Buna karşın ALTSO Başkanı Mehmet Şahin de, “Geçmiş dönemde üniversite hocalarımız Çevre Yolu’na yeşil dalgayı uyguladı.  Alara’dan Demirtaş’a kadar yeşil dalga olabilir. Avrupa’nın birçok yerinde var. Çalışmalarımızı yapacağız” şeklinde cevap verdi.