Alanya Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası (ALSMO), özellikle turizm sezonlarında yabancı personel çalıştırmak zorunda kalan ve bu durum neticesinde zaman zaman bilgi eksikliğinden kaynaklı durumlar nedeniyle ceza-i, işlemelere maruz kalan firmaları yakından ilgilendiren bir seminere imza atıyor. 23 Ekim Çarşamba günü saat 10:00’da ALSMO Konferans Salonu’nda yapılacak olan  “Yabancıların Çalışma İzinleri” konulu konferansın açılış konuşmasını Alanya Muhasebeciler Odası Başkanı Kerim Gökçeoğlu yapacak. Gökçeoğlu’nun ardından İstanbul Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (İSMMMO) Başkan Yardımcısı Ali Haydar Tunç konuşma yapacak. Seminerde TESMER İstanbul Şube Eğitmeni Mücahit Yılmaz’da konuşmacı olarak katılım sağlayacak.

“HEM MESLEKTAŞLARIMIZI HEM KAMUOYUNU BİLGİLENDİRMEK İSTİYORUZ”

Seminere ilişkin açıklamada bulunan ALSMO Başkanı Kerim Gökçeoğlu, “Geçtiğimiz dönemlerde meslektaşlarımızı yakından ilgilendiren konularda eğitim çalışmalarımızı gerçekleştirmiştik. Ancak, son seminerlerimizde herkesi kapsayan konulara yöneleceğimizi ifade etmiştik. Düzenleyeceğimiz bu seminerde Alanya için büyük önem taşıyor. Alanya gibi turizm cenneti olan bir şehri birçok milletten turist ziyaret ediyor. Ve bu turistlere hizmet eden işyerlerimizde yabancı personel çalıştırmakta. Bu bağlamda yabancı çalışanların izinleri ayrıca yabancıların vatandaşlık nasıl alabilecekleri konusunda hem meslektaşlarımızı hem de kamu oyunu bilgilendirmek amacıyla bu semineri düzenliyoruz. Seminerde, Yabancıların çalışma izinleri, vatandaşlık alma, koruma altındakilerin çalışması, ev hizmetlerindeki çalışanların durumu gibi konuları anlatacağız.” Dedi.

“AĞIR CEZALAR MEVCUT”

Gökçeoğlu, yabancı çalıştırırken dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizerek,  “Yasal olmayan yollardan yabancı vatandaşları çalıştıran işyerleri ve yabancı çalışanlarla ilgili ağır cezalar mevcut. Çalışma izni olmadan çalıştırılan yabancı işçi başına ceza 18.000 TL.  Ayrıca yabancı işçi için sınır dışı edilme durumları mevcut. Ayrıca geçici koruma hükmünde olan Suriyeli vatandaşlar ile ilgilide çeşitli özellikli durumlar mevcut. Yine evlerde çocuk bakıcılığı ve hizmetli şeklinde çalışan yabancılar içinde farklı prosedürler var.Bunların tamamını inceleyeceğiz.” İfadelerini kullandı.