Aynur ÖZKAYA - Alanya Sevdalıları Derneği (ALSEV) Başkanı İsmail Keleş, Alanya Televizyonu ATV’de yayınlanan Haber Masası programına konuk oldu. Gazeteci Ahmet Tunç’un sorularını yanıtlayan Keleş, dernekteki yönetim değişikliği ile Alanya ve Türkiye gündemi üzerine önemli açıklamalarda bulundu.

“KALBİMİZ YÜREĞİMİZ AFRİN’DE”

Geçtiğimiz günlerde dernek olarak Afrin’e giderek ordumuza destek amacıyla erzak götürdüklerini hatırlatan Keleş, orada Türk askerinin büyük zorluklara rağmen vatanı için nasıl bir mücadele verdiğine bizzat şahit olduklarını anlattı. Komutanlar ve askerlerle birebir sohbet etme imkanı bulduklarını dile getiren Keleş, komutanlarla yaptığı sohbeti anlattı. Keleş, “Komutanlarımız bizlere dedi ki, bu getirdiğiniz erzakların önemi bizim için manevi açıdan çok büyük. Aslında bizim hiçbir şeye ihtiyacımız yok. Bizim tüm ihtiyaçlarımızı devletimiz karşılıyor. Ama bu sizin yaptıklarınız manevi açıdan bizim için çok önemli. Komutanlarımızın bu söyledikleri bizleri çok duygulandırdı” dedi.

“ALANYA’YI BAYRAKLARLA DONATALIM”

Orada askerlerimizin sadece manevi desteğe ve dualarımıza ihtiyacı olduğunu dile getiren Keleş, Alanya halkına çağrıda bulunarak şunları söyledi: “Afrin’e giderken bütün sınır şehirlerimizde heryerin bayraklarla donatıldığını gördük. Afrin’de ordumuz bir harekatın içindeyken biz de Alanya olarak duyarlılığımızı göstermeliyiz. Alanya’da cadde ve sokaklarımızı Türk bayrakları ile donatmalıyız. Evlerimize, işyerlerimize bayrak asarak ordumuza manevi güç vermeliyiz. Tuttuğumuz takımların bayraklarını caddelere asarken, ordumuza da Türk bayraklarımızla destek vermeliyiz. Tüm Alanya halkına çağrıda bulunuyoruz.”

“ALSEV HERKESİN DERNEĞİ”

Alanya Sevdalıları Derneği’nin temel amacının Alanya’da birlik beraberliği sağlamak, Alanya’nın örf, adet ve geleneklerini yaşatmak olduğunu dile getiren İsmail Keleş, derneğe sadece Alanyalılar’ın değil, Alanya’da yaşayan herkesin üye olabileceğini söyledi. ALSEV’in tek bir çizgisinin olduğunu ifade eden Keleş, “Bu çizgimiz bayraktır. Vatana ihanet etmeyen, Türk bayrağının gölgesinde olan herkes derneğimize üye olabilir. Alanya ve Türkiye’ye sevda duyan genci yaşlısı, bayanı erkeği herkesi derneğimizde bizimle çalışmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.