Alanya Kültür Merkezi’nde 24-28 Nisan tarihleri arasında açılan resim sergisine, sergi sahibi Büşra Kuruçay’ın yanısıra Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, ALKÜ Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Yavuz Uysal, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Şahin, Türkiye Gazeteciler Federsyonu(TGF) Genel Başkan Vekili ve Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Mehmet Ali Dim, Alanya Çevre Koruma ve Dayanışma Derneği (ALKOD) Başkanı Ömer Göker, AYTEMİZ Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu, ALKÜ Sağlık, Kültür ve Spor (SKS) Daire Başkanı Hakan Bütün, ALKÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Ümit Kuzkaya, Alanya Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürü Ahmet Çelik, Alanya Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, ALKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Tevfik Yazan, ALKÜ Özel Kalem Müdürü Hadi Cantemur, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

“SANATSIZ TURİZM OLMAZ”

Alanya’da bulunan turistlerin ve öğrencilerin ilgiyle karşıladığı serginin açılış konuşmasını gerçekleştiren ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, ALKÜ’de göreve başlamadan önce hizmet ettiği Adıyaman Üniversitesi’nden Büşra Kuruçay’ı tanıdığını belirterek kendisinin değerli eserlerini Alanya’da sergilemek istemesinden dolayı büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. Konuşmasının devamında Alanya’da turizminin sanatsız ve müziksiz olmayacağını dile getiren Rektör Pınarbaşı, “Bu sebeple inşallah önümüzdeki zamanlarda üniversitemizde hem devlet konservatuarı hem de güzel sanatlar fakültesi açmak için YÖK’e gerekli başvuruları yapacağız. Bunların olmasını istiyoruz çünkü turizm sanatsız, resimsiz, müziksiz, kültürsüz olmaz. Bugün ki sergimiz üniversitemizin sanata verdiği değeri göstermek anlamında da önem taşıyor. Öncelikle Sayın Belediye Başkanımıza desteklerinden dolayı, ardından da Adıyaman Üniversitesi’ne ve Sayın Hocamıza burada sergi açtıkları için çok teşekkür ediyorum.” Dedi.

“RENKLİ BİR SERGİ”

Ardından söz alan Başkan Adem Murat Yücel, Alanya’nın dünyanın en güzel şehirlerinden birisi olduğunu belirterek Alanya’nın gelişmesi ve ivme kazmasıyla birlikte sanata ve kültüre yönelik birçok projelerin gerçekleştiğini söyledi. Yücel, “ Burada Sayın Rektörümüz ve Adıyaman Üniversitesi Öğretim Görevlisi Sayın Büşra Kuruçay, ALKÜ ile birlikte güzel bir çalışmayla şehrimizde güzel bir aktivite hazırladılar. Çok güzel, çok renkli ve çok anlam ifade eden bir sergi olmuş. Emeği geçen Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı’na, Büşra Kuruçay’a ve emeği geçenlere çok teşekkür ederim.” diye konuştu.

“SANAT BİLİNCİ İNSANLARA YERLEŞMELİ”

AGC Başkanı Mehmet Ali Dim ise yaptığı konuşmada , “Sayın Başkanımızın da söylediği gibi Alanya gerçektende gelişen ve büyüyen bir şehir. Gelişen ve büyüyen şehirlerin olmazsa olmazı sanat ve kültürel faaliyetlerdir. Böylesi iki üniversitenin olduğu büyük bir şehirde bu tip sergilerin elbette çoğalması gerekiyor. Bunun bilinç anlamında da insanlara yerleşmesi gerekiyor. İnanıyorum ki önümüzdeki dönemde Büşra Hanım gibi birçok sanatçımız gelip burada sergi açacaklar.” Dedi.

“BU TÜR ETKİNLİKLERE ÖNDERLİK EDİYORUZ”

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Şahin de bu tür etkinliklerin Alanya’da daha çok olmasını temenni ettiklerini belirterek, “Sayın Rektörümüz, Alanya Belediye Başkanımız, Alanya Gazeteciler Cemiyeti Başkanımız ve biz ALTSO olarak bu tür etkinliklere hepimiz önderlik ediyoruz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.” Şeklinde konuştu.Konuşmaların ardından sergiyi dolaşan protokol üyeleri akademisyen sanatçı Büşra Kuruçay’dan resimleri hakkında bilgiler aldı.

Sergi öncesinde verdiği demecinde serlerinin genelinin figüratif öğelerden oluşarak kimlik ve varlık kavramları üzerinde durduğunu ifade eden akademisyen sanatçı Kuruçay,  yurtiçinde ve yurtdışında birçok sanatsal etkinliklere katılarak çok sayıda karma sergi ve yurt içinde kişisel sergilerde yer aldığını dile getirdi.  Alanya’da gerçekleştirdiği ilk sergi olması açısında oldukça değerli ve heyecan verici olduğunu dile getiren Kuruçay, “Bu yönden bu serginin açılmasına vesile olan ALKÜ Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı Hocamıza teşekkürlerimi sunuyor ve bu güzel, mavi-yeşil kentte eserlerimle birlikte misafir edilmekten ayrıca onur duyuyorum. Ayrıca burada olmamı destekleyen ve bana yardımlarını eksik etmeyen başta Adıyaman Üniversitesi Rektörümüz Sayın M. Talha Gönüllü Hocamıza, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. İ. Halil Tuğluk Hocamıza ve Resim Bölüm Başkanımız Prof. Muhammet Alagöz Hocamıza da ayrıca Teşekkür diyorum. Temennim bu sergi ile başlayan Üniversitemiz tarafından düzenlenen sergi ve sanatsal faaliyetlerin artması ve hatta Üniversitemizde de bir Görsel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi’nin de kurulmasıdır.” dedi.Floransa'da gerçekleşecek olan XI. Floransa Sanat Bienaline davet edilen ve Ekim 2017’de Floransa'da ülkemizi diğer Türk sanatçılarla birlikte temsil edecek olan akademisyen sanatçının kağıt ve tuval üzerine farklı tekniklerde çalışılarak hazırladığı çeşitli ebatlarda 35 eser 28 Nisan Cuma gününe kadar sanatseverin beğenisine sunulacak.