ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin ilk kez gerçekleştirdiği tedaviyle birlikte bağışıklık düşüklüğü olan hastaların artık hastaneye gitmesine gerek kalmayacak. Üç haftada bir hastaneye giderek yatış yapılacak. Damar yolundan ilaç alan hastalar için yeni uygulamayla birlikte aileye eğitim verilerek tedavilerine evlerinde devam edebilecekler.

Sema ve Erdal Bulanık çifti, Trizomi 18, diğer adıyla Edwards Sendromu (hücre bölünmesindeki bir hatanın neden olduğu  kromozomal anomali) hastalığı olan 10 yaşındaki kızları Ceylin için Çocuk Alerji ve İmmünoloji Uzmanı Dr. Esra Hazar Sayar‘a başvuruda bulundu. Ceylin, immün eksikliği nedeniyle 3 haftada bir damar yolundan ilaç tedavisi almakta ve hastanede yatmaktaydı. Yeni uygulamayla birlikte Ceylin, hastaneye gelmesine gerek kalmadan ailesi tarafından karın bölgesinden subkutan olarak cilt altından tedavisini olabilecek.

Uygulama hakkında bilgi veren Çocuk Alerji ve İmmünoloji Uzmanı Dr. Esra Hazar Sayar, ”Hastanemizde ve Alanya’da ilk kez IVIG tedavisi subkutan olarak cilt altından uygulanmış ve aileye eğitim verilmiştir. Bu tedavi yönteminin damardan tedavi alan diğer hastalarımıza da uygulamayı hedefliyoruz. Böylelikle hastaneye yatış oranlarının, okul ve iş gücü kayıplarının azaltılmasını, hastalarımızın ise hayat kalitesini yükseltmeyi planlamaktayız.” dedi.

Hastane Başhekimi Prof.Dr. Bülent Adil Taşbaş, "Yenilikçi sağlık anlayışımızla birlikte hastalarımıza kaliteli sağlık hizmeti sunmak için buradayız. Daima ileriyi düşünmekte kendimizi her gün yenilemekteyiz. Çocuk Alerji ve İmmünoloji Uzmanımız Dr. Esra Hazar Sayar‘a vermiş olduğu yeni hizmetten ötürü teşekkür eder başarılarının devamını dilerim” dedi. (Haber Merkezi)