Geleceğe yönelik bilişim alt yapısını en son teknolojiyle güçlendirmeye devam eden ALKÜ, bu kez de üniversite laboratuarlarıyla birlikte akademik ve idari personellerin de kullandığı bilgisayarları yeniledi.  Üniversitedeki bilgisayarların yenilmesiyle birlikte kullanılabilir vaziyette ve iyi durumda olan boşa çıkmış bilgisayarları ise ilk ve ortaokul düzeyindeki üç eğitim kurumuna hibe etti.  ALKÜ,  Avsallar Alaaddin Keykubat İlkokulu’na 10 adet, Avsallar Ayhan Şahenk Anaokulu’na 5 adet ve Avsallar Ortaokulu’na 20 adet bilgisayar olmak üzere toplamda 35 adet bilgisayar bağışladı. Hibe edilen iyi durumdaki bilgisayarlar, ihtiyaç sahibi okulların bilgisayar laboratuarında ve öğretmenlerin ihtiyaçlarında kullanılacak.

OKULLARDAN ALKÜ’YE TEŞEKKÜR

Avsallar Alaaddin Keykubat İlkokulu Okul Müdürü Âdem Sağlam, Avsallar Ayhan Şahenk Anaokulu Müdürü Fatma Çakar ve Avsallar Ortaokulu Müdür Yarımcısı Erkan Kordon, Rektör Pınarbaşı ve üniversite yetkililerine bilgisayar bağışından dolayı teşekkür ederek, öğrencilerin önemli oranda ihtiyaçlarının karşılanmasının kendilerini mutlu ettiğini söylediler. Yapılan bu bağışla birlikte okul laboratuarında ders alan öğrenciler daha kaliteli eğitim alma imkânına sahip oldular.

Avsallar Alaaddin Keykubat İlkokulu, Ayhan Şahenk Anaokulu ve Avsallar Ortaokulu’na hibe edilen bilgisayarları ALKÜ Bilgi İşlem Daire Başkanı Ümit Kuzkaya ve ALKÜ İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Mehmet Turgay Mart teslim etti.