ALKÜ Rafet Kayış Mühendislik Fakültesi İşletme Mühendisliği 3’üncü sınıf öğrencisi Berfin Bolat ile DİM Medya çalışanlarından Ceren Şahin’in katıldığı zirveye ALKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Leyla Harputlu ile akademik, idari personel ile öğrenciler katıldı.  Genç yaşında karşılaştığı meme kanserini büyük bir inanç ve azimle yenerek sağlığına tekrar kavuşan ALKÜ’lü mühendis adayı Berfin Bolat’ın azim dolu örnek hikâyesi ile başlayan zirve ardından DİM Medya çalışanı Ceren Şahin’in hayatından yola çıkarak kadınların toplumdaki yeri ve “kadın duruşu” nasıl olmalı konu başlıklarındaki sohbeti ile devam etti.

‘TOPLUMSAL MÜCADELE KAZANDIRIR’ 

Ardından bu programın 8 Mart’ta değil 19 Mart’ta gerçekleştiriliyor olmasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan DİM Medya muhabiri Ceren Şahin bunun açıklamasını şu şekilde yaparak sözlerine başladı: “Çünkü bugün 8 Martın algılanış biçimini son derece popülist buluyorum. Yani kadınlar sadece 8 Mart’ta hatırlanıyorlar. Kadınlara çiçekler veriliyor. Kadınlar belli organizasyonlar kapsamında bir araya geliyorlar. Fakat sonrasında kadın yine çileli hayatına devam etmek zorunda bırakılıyor. Ve kimse de sormuyor sizlerin sorunu nedir? Her gün yeni bir kadın cinayeti oluyor ya da her gün bir kadın istismara uğruyor. 8 Mart bir direniş ve mücadele günüdür. Erkek egemen sistemin eleştirisini yaparak ikincil sayılan bütün varlıkların mücadelesinin tek bir güne sığdırılması son derece kötü. Bunun karşısında durarak farkındalık yaratan bir eylemle bu etkinliği 19 Martta düzenlenmesini de yerinde buluyor ve emek veren herkese teşekkürlerimi sunuyorum.” 

Konuşmasında çalışma hayatında kadının yerine de değinen Şahin, erkek egemen toplumlardaki çalışan tüm kadınların hemen hemen benzer sıkıntılarla karşı karşıya kaldığını belirtti. Toplumda kadının yaşadığı sorunlara yönelik her ne varsa bu sorunun toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması ile çözülebileceğinin üzerinde duran Şahin, şu ana kadar üniversite ve çalışma hayatında yaşadığı anılarından yola çıkarak konu hakkında bilgiler verdi. (Haber Merkezi)