Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Servisi’nde yatarak tedavi görmekte olan hastaların, hastane fobisini azaltmak, moral vermek ve psikolojisini desteklemek amacıyla uzman eşliğinde  çeşitli aktiviteler düzenliyor. Hastane yönetiminin başlattığı ‘Hastane Fobimi Boyadım Projesi’ kapsamında yatarak tedavi görmekte olan her çocuğa çeşitli boyama  kitapları ile boyama kalemleri hediye edildi.

Çocuk Gelişim Uzmanı İlkay Kocaakça serviste yatan çocukları tek tek yerinde ziyaret ederek aldıkları hediye kitaplarını boyamalarında onlara düşledikleri renklerle istedikleri resimleri yapmalarına yardımcı oldu. Çocuklar kitaplarını boyarken bir yandan eğlendi bir yandan da öğrendi.

“HAYAL DÜNYASINA KATKI SAĞLIYORUZ” 

Çocuk Gelişim Uzmanı İlkay Kocaakça, ”Yatarak tedavi görmekte olan çocuklarımıza hem moral vermek hem de hastane korkularını azaltmak için hastane yönetimimiz böyle bir etkinlik düzenledi. Çocuklarımızla eğlenirken onların eğitimine de katkı sağlamaktayız. Bizler çocuklarımızın hayal dünyalarına ve hoş vakit geçirmelerine katkı sağlıyoruz“ dedi.

“HAYATLARINA NEŞE GELSİN”

Hastane Başhekimi Pror. Dr. Bülent Adil Taşbaş da, “Uzman kontrolünde yapılan aktivitelerle çocuklarımızın tedavi süresince iyi zaman geçirmelerini hedefliyoruz “dedi. 

Prof. Dr. Taşbaş; “Çocuk servisinde yatan çocuklarımızın hastane ve sağlık çalışanlarına olan korkularını en aza indirip, hasta odalarının daha sıcak ortamlar haline dönüşmesi için çalışmaktayız. Bu kapsamda çocuklarımızın düşlerine renk, hayatlarına neşe gelmesi için ‘Hastane Fobimi Boyadım Projesi’ni hayata geçirdik. Servisimizde yatan çocuklarımıza hediye boyama kitapları ile boyama kalemleri hediye ediyoruz. Çocuk gelişim uzmanlarımız eşliğinde boyama yapan çocuklarımız hem hoş zaman geçirmekte hem de mutlu olmaktadır. Bize sağlamış oldukları katkılarından dolayı Tel Mağazacılık’a teşekkür ederiz” dedi.