Hemodiyaliz Ünitesi’nde 4 saat boyunca diyaliz tedavisi görmekte olan 55 hastasına kaliteli ve konforlu sağlık hizmeti sunabilmek, hastalarına ev ortamındaki rahatlığı verebilmek adına internet ve tablet bilgisayar hizmeti sunmaya başladı. Yeni uygulamayla birlikte hastalar bir yandan tedavisini olurken bir yandan da internet haberlerini ve sosyal medyayı artık takip edebilecekler.

ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Bülent Adil Taşbaş; tedavi gören hastaların daha rahat koşullarda sağlık hizmeti alması ve kalmaları için yönetim ekibiyle birlikte her gün çalıştıklarını dile getirdi. Prof. Dr. Taşbaş; “Hemodiyaliz esnasında yatağa bağlı hastalarımız, çeşitli sorunlarla karşılaşabilmektedirler. Bizler hastalarımızın tedavi sırasında yaşadığı sorunları azaltmak ve onlara moral vermek adına böyle bir uygulama başlattık.

HASTANEDE MÜZİK YAYINI 

Hastanemizde ayrıca müzik yayını hizmeti sunmaktayız. İnsanların kendilerini huzursuz ve gergin hissettiği yerlerden birisi de hastanelerdir. Müziğin insan üzerindeki etkileri ise herkes tarafından bilinmektedir. Bizler psikologlarımızın desteğiyle birlikte seçtiğimiz müzikleri bekleme bölgelerimizde hasta ve hasta yakınlarımızın hizmetine sunmaya başladık. Bu uygulamayla birlikte hastanemizin daha huzurlu bir ortam haline gelmesini amaçlamaktayız. “dedi. 

Böbrek yetmezliği tedavisi gören hastalar ise internet ve televizyon uygulamasının kendilerini mutlu ettiğini anlatarak, tedavi sırasında kendilerini evlerinde gibi hissettiklerini belirtti.