Ahmet TUNÇ

4.Uluslararası Asoscongress Sosyal Bilimler Sempozyumu, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) ve Asoscongress işbirliğinde 3-5 Mayıs tarihleri arasında Kestel Kampusü’nde gerçekleştiriliyor. Katılımcı sayısı itibariyle sosyal bilimler alanında Türkiye’nin en büyük sempozyumu olan etkinlik sayesinde Alanya'nın tanıtımına ve turizmine de önemli katkıda bulunulması hedefleniyor. 

Toplamda bin 792 yerli, 411 yabancı katılımcının bildiri sunumu için başvuruda bulunduğu, bunların arasından bin 492 yerli, 227 yabancı katılımcının sunumlarının kabul edildiği 4. Asoscongress kapsamında “Çeviriler ve Çevirmenlerin Tanıklığında Çeviri Edebiyat Tarihimizi Yeniden Okumak” ve “Eğitimde Stratejik Ufuklar” isimli iki panel düzenlenecek. Sempozyum boyunca çeşitli eserlerin sergilendiği resim sergisi de katılımcıların ziyaretine açık olacak. Ayrıca, “Dünya Barışı için Spor”, “6750 Sayılı Ticari İşlemlerde Taşınır Rehni Kanunundaki Varlıkların İncelenmesi”, “21. Yüzyılda İnsan Kaynakları Yönetimi: Üniversite Eğitimi, İşverenlerin Beklentileri, Geleceğin Çalışanlarının Beklentileri” , “Küreselleşen Dünyada Din Dili Sorunu” başlıklı dört çalıştayın yapılacağı Sempozyuma, Türkiye’nin yanı sıra Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Azerbaycan, Birleşik Arap Emirlikleri, Estonya, Fas, Fransa, Filistin, Irak, İngiltere, İran, Katar, Libya, Lübnan, Tunus, Ürdün, Umman, Yemen gibi 24v farklı ülkeden bilim insanları katılım gösterdi. 

"SEMPOZYUMA EV SAHİPLİĞİ YAPMAKTAN MUTLUYUZ" 

ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, “Alanya Aladdin Keykubat Üniversitesi olarak bu sene ikinci defa Asoscongress tarafından düzenlenen Uluslararası Sosyal Bilimler Sempozyumu’nun 4’üncüsüne ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk ve şeref duyuyoruz” diyerek sözlerine başladı. Konuşmasının devamında Rektör Pınarbaşı; “Bu kongremiz Türkiye’de sosyal bilimler alanlarında ki en büyük kongre diyebiliriz. 2 buçuk gün boyunca çok değerli katılımcıların bildirilerini ve çalışmalarını sunacakları bir ortam oluşacak ve aynı anda 24 paralel salonda sempozyumlar ve sunumlar gerçekleştirilecek. Son gün öğleden sonra ise güzel Alanyamız’ın tarihi ve turistik yerlerine düzenlenecek gezi turu ile sempozyumu sonlandırmış olacağız” dedi.