Alanya Alaaddin Keykubat Eğitim ve Araştırma Hastanesi, yeni binasına taşındıktan sonra sorunlarla boğuşmaya başladı. Yeni binaya erken taşındığı için bazı kesimler tarafından eleştiriler de alan hastanede son dönemlerde göze çarpan ilginç olayları Gerçek Alanya Gazetesi araştırdı. Araştırmada üç önemli konu göze çarptı.

VARAN 1: SİSTEM KRİZİ

Eğitim ve Araştırma Hastanesi, eski yerinde de kullandığı Medula Hastane Sistemi, yeni binaya taşınıldıktan sonra sık sık hata vermeye başladı. Sistemin çalışmaması hastaların uzun süreler bekletilmesine neden oldu.  İddiaya göre, hastane yeni binaya taşındıktan sonra Medula sistemi normal şekilde çalışırken bir anda şaibeli şekilde çöktü. Durum Antalya Merkez’e bildirildi ancak arızanın sebebi bir türlü bulunamadı. Bu sürede sisteme sızmaya çalışıldığı yorumları da yapıldı.

BİR DAHA ESKİSİ GİBİ OLMADI

Sistem tekrar tamir edildi ancak bir türlü süreklilik gösteremedi. Sık sık arıza yapan Medula Hastane Sistemi, hastaların bekleme süresini arttırırken, zaman zaman yanlış kayıt yapıldığı da oldu. Arızalardaki sıklığın artması vatandaşları da isyan noktasına getirdi. Diğer hastanelerle bağlantı yapılamazken, özellikle tahlil sonuçları konusunda önemli sıkıntılar baş gösterdi.

ERKEN TAŞINDI İDDİASI

Hastane sisteminde yaşanan sıkıntılar şu eleştirilere neden oldu: “Eski yerinden yeni binaya taşınan ALKÜ Eğitim Araştırma Hastanesi’nin taşınma sürecinde sıkıntılar yaşandı. Yapım süreci oldukça uzayan hastanenin bir an evvel açılması için acele edildi. Ancak Alanya Devlet Hastanesi olarak projesi yapılan binanın bir anda akademik kimlik kazanarak Eğitim Araştırma Hastanesi şeklinde hizmet verecek olması teknik detaylar tamamlanmadan hizmete açılması sorunları da beraberinde getirdi.”

VARAN 2: GÜVENLİK ZAAFI

Alanya Eğitim Araştırma Hastanesi’nde son günlerde gündeme gelen bir diğer konu ise güvenlik zafiyeti oldu. İddiaya göre, Taşeron işçilerin kadroya alınması sırasında 28 güvenlik görevlisi kadroya alınırken, 32 güvenlik görevlisinin işine son verildi. Hastanede yaklaşık 60 güvenlik görevlisi hizmet verirken sayının bir anda düşürülmesi güvenlik zafiyetini ortaya çıkardı. İşten çıkartılan güvenlik görevlilerin yerine yenileri işe alınmadı.  Normal şartlarda özellikle acil servis gibi hasta yakınlarının sıklıkla sorun çıkardığı bölgelerde güvenlik görevlileri yetersiz kaldı. Ek personel talebi yapıldı ancak henüz sonuç alınamadı.

GÜVENLİKÇİ BAYAN BURNUNDAN YARALANDI

İddiaya göre, hastane idaresinin genel olarak 1 kadın ve 1 erkek olarak nöbet verdiği güvenlik görevlileri, personel azlığından dolayı tek olarak nöbete gelmek zorunda kaldı. Bir kadın güvenlik görevlisinin hastanede tedavi gören psikiyatrik bir erkek hasta tarafından yumruklandığı öne sürüldü. Burnundan darbe alan kadının yaralandığı ve ameliyat olması gerektiği ifade edildi. Hastane yönetiminin bu olay üzerine personel talebi için çalışmaları arttırdığı ve 1 hafta içerisinde ek personellerin gelmesinin beklendiği ifade edildi.

VARAN 3: ESRARENGİZ KAPI

alanya-egitim-arastirma-hastanesi.jpg

Eğitim Araştırma Hastanesi’nin projesinde hastane bahçesine giriş yapılan 2 kapı var. Biri polikliniklerin ve yataklı servislerin olduğu alana diğeri ise Acil Servis’e hizmet veriyor. Ancak geçtiğimiz dönemlerde ilginç bir olay yaşandı. Hastanenin doğu tarafına bakan bölgede yeni bir giriş kapısı açıldı. Yasal olarak proje dışına çıkılamaz olunmasına rağmen, yeni kapının hangi yasal zemine dayanılarak açıldığı merak konusu oldu.

RANT İDDİASI

Projede değişiklik yapılmasının yasalara aykırı olmasına rağmen açılan yeni kapı, kapının karşısındaki arazilere de değer kattı. Bazı kesimler yeni açılan kapının bazı kişilere rant sağladığı görüşünde birleşti. Kapının neden açıldığı konusunda ise bu güne kadar bir açıklama yapılmadı. Öte yandan, daha önce acil servis için ek bir kapı açılması talebinde bulunulmuş ancak izin alınamamıştı.  Buna rağmen yataklı servis ve polikliniklerin bulunduğu bölgeye ek kapı açılması dikkat çekti. (Haber Merkezi)