Yenilikçi ve etkili yönetim anlayışını kendilerine ilke edinen hastane yönetimi Dünyadaki dijital dönüşüme ayak uydurarak hastanede SMS dönemini başlattı. Yeni  uygulamayla  birlikte hastalar E-Reçete numaralarını cep telefonlarına gönderilen SMS ile öğrenebiliyor.

9 Temmuz 2018 tarihinde başlatılan bu yeni uygulama kolaylıkları da beraberinde getirdi. Geçtiğimiz dönemlerde sisteme yazılan ilaçların şifresi bir kağıda yazılmakta ve hastalara verilmekteydi. Çeşitli sebeplerden dolayı  şifre yazılı kağıdı kaybeden hastalar ya hastaneye gelmekte ya da ilaçlarını alamamaktaydı. Şimdi yapmaları gereken tek şey eczanelerine telefonlarına gönderilen SMS’i göstermeleri. Başlatılan bu yeni uygulamadan bugüne kadar 4 bin 568 hasta faydalandı.

Hastane Başhekimi Prof. Dr. Bülent Adil Taşbaş sistemin genişletilerek daha kapsamlı olacağının müjdesini verdi. Taşbaş, "Ben ve ekibim daima ileriyi düşünerek, hastalarımızın daha konforlu ve kaliteli hizmet alabilmesi adına onlara yenilikler sunuyoruz. Dijital devrin yaşandığı günümüzde, bizler de çağa ayak uydurarak hastalarımıza yeni bir hizmet sunduk. Hastalarımıza  E-Reçete şifrelerini telefonlarına SMS yoluyla gönderiyoruz. Hastalarımızın tek yapması gereken ise sisteme doğru telefon numaralarını bildirmeleri. Bu uygulamayı daha da genişleterek hasta randevuları, tahlil sonuçları, ultrason görüntüleme bilgilerini göndermeyi hedefliyoruz. Hastalar, 'benim saatim geldi mi?' ya da 'sonucum çıktı mı?' gibi soruları yöneltmek zorunda kalmayacak. Yeni uygulamayla birlikte hem hastaların hem de doktorların konforunu arttırmayı planlıyoruz” dedi.

Editör: TE Bilisim