Bu yıl 17’incısı düzenlenen ‘Yüksek Öğretim Tanıtım Günleri ve Eğitim Fuarı’ Antalya’da Cam Piramit Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Fuara, Türkiye’den  devlet, vakıf ve yabancı üniversite ve temsilcilikler dâhil 48 üniversite katıldı. Üniversite tanıtım günleri kapsamında bu yıl da fuara katılım gösteren ALKÜ, rehber öğretmenler ve öğrenciler tarafından ilgiyle karşılandı. ALKÜ standına uğrayan öğrenciler Alanya’da okumaya sıcak baktıklarını ifade ederek, ALKÜ’nün tercihleri arasında olacaklarını söylediler. Ayrıca çevre ilçe ve illerden fuara gelen rehber öğretmenler ve veliler de ALKÜ’yü öğrencilerine tavsiye edeceklerini ifade etti.

ALKÜ TIP FAKÜLTESİNE İLGİ BÜYÜK

Doktor olmanın hayallerini kuran ve Tıp Fakülteleri ile ilgili araştırma yapmak için fuara katılan öğrencilerin, doğru tercihte bulunmaları için araştırma yapmaya gelen velilerin, ALKÜ Tıp Fakültesi ile ilgili sorularına geniş şekilde cevaplar verildi.  Evlatlarını uzaklara göndermek istemeyen kimi veliler ise ALKÜ’nün tercihleri arasında olduğunu belirttiler. Ayrıca fuarda veli ve öğrencilere ALKÜ Tıp Fakültesinin yeni dönemde eğitime hazır olacağının bilgisi verildi.

SAĞLIKTAKİ GELİŞMELER ÖĞRENCİLERİN RADARINDA

Fuara rehber öğretmenleri ile birlikte gelen çok sayıda Sağlık Meslek Lisesi Öğrencileri, ALKÜ’nün sağlık alanında yapmayı hedeflediği gelişmeleri yakından takip ettiklerini ifade etti. Aynı zamanda fuara katılım gösteren lise öğrencilerine, ALKÜ’nün ihtisaslaşma alanlarından birinin sağlık olduğu ve yakın gelecekte Alanya’da sağlık alanında neler yapılacağı detaylı olarak anlatıldı. Tıp Fakültesine ilave olarak bu yıl Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunda İlk ve Acil Yardım Teknikerliği bölümüne de ilk defa öğrenci alınacağı ziyaretçilere müjdelendi. Fuara katılan 11 ve 12’inci sınıf öğrencileri ise ALKÜ’nün sağlık alanda ilerleme kaydeden bir üniversite olduğunu ifade ederek, bu durumu yakından takip ettiklerini ve gelecek yıl diğer sağlık bölümlerinin açılmasını beklediklerini ifade etti.

Eğitim fuarında, ALKÜ’nün Mühendislik, Eğitim, Turizm ve Spor Bilimleri Fakültesinde yeni açılan bölümler de öğrencilerin dikkatinden kaçmadı. Öğrenciler yeni açılan fakülte ve bölümler hakkında da stand görevlilerini soru yağmuruna tuttu.  Her yıl Nisan ayından yapılan ve 3 gün süren fuara bu yıl yaklaşık 40 bin civarında öğrencinin katıldığı belirtildi.  Fuar, hem ALKÜ’nün hem de Alanya’nın tanıtımı açısından çok faydalı oldu. 

Editör: TE Bilisim