Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi ilkleri yaşamaya devam ediyor. Büyük hedeflerle yola çıkan ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, ALKÜ’nün Avrupa Birliği (AB) destekli ilk projesi olan “Digital Storytelling-Empowerment Through Cultural Intagraiton” adlı Avrupa Birliği KA2 Stratejik Ortaklık Projesi’ne imzayı attı.  ALKÜ Rektörlük Binası’nda gerçekleştirilen imza törenine proje sorumlusu ve hazırlayıcısı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Özer Demir katıldı.

Yetişkinlerin sosyal hayata entegrasyonu sağlamak amacıyla Finlandiya koordinatörlüğünde, Danimarka, İtalya, Türkiye, İzlanda, İrlanda,  Slovenya’nın katılarak ortaklaşa gerçekleştirecekleri projenin ilk toplantısı 24-28 Ekim 2016 tarihleri arasında Finlandiya’da yapılacak ve proje iki yıl sürecek.

ÜNİVERSİTEMİZİ VE ALANYAMIZI TEMSİL EDECEĞİMİZ İÇİN MUTLUYUZ

Projenin detayları hakkında Rektör Pınarbaşı’na bilgiler veren Yrd. Doç Dr. Mehmet Özer Demir, projeyi, ALKÜ’ye ve Alanya’ya kazandırdıkları için mutlu olduğunu ifade etti. Özer, “Projenin amacı kültürel entegrasyonu sağlamak amacıyla her ülkedeki dezavantajlı konumda bulunan yetişkinleri dijital bir kültüre adapte etmek. Bu nedenle de her kültürün kendine ait hikâyeleri bu projeyle dijital ortama taşınacak. Proje dahilinde bazı ülkeler dezavantajlı grup olarak zihinsel engellileri aldı, bazı ülkeler dezavantajlı grup olarak bedensel engellileri aldı, biz Türkiye olarak da Alanya’da yaşayan yabancıları dezavantajlı grup olarak seçtik ve projeye dahil etmiş olduk. Finlandiya’da yapılacak toplantıda da projenin geri kalan kısımlarıyla ilgili gelişmelerin neler olacağı tek tek incelenecek ve daha sonra da proje kapsamında bir takım müfredat geliştirmek için her ülkeden katılımcılarla Danimarka’da bir eğitim gerçekleştirilecek” dedi.

ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN ERASMUS GÖRÜŞMELERİ YAPACAĞIZ

Üniversite olarak uluslar arası bilimsel çalışmalara önem verdiklerini ifade eden Rektör Pınarbaşı, “Bu çalışmalar sayesinde proje ortaklarıyla ilişkilerimizi geliştirerek Erasmus haritamızı daha da geliştireceğiz” diye konuştu. Rektör Pınarbaşı, 24-28 Ekim 2016 tarihleri arasında proje ortaklarıyla yapılacak toplantının ardından Finlandiya’daki üniversite temsilcileriyle görüşerek, Erasmus için görüş alışverişinde bulunacağını dile getirdi.  Ayrıca Rektör Pınarbaşı, projeyi üniversite adına hazırlayan ve emeği geçenlere teşekkür ederek, bu tür uluslararası bilimsel çalışmalarda ALKÜ’nün adından ilerleyen yıllarda daha çok söz edileceğini vurguladı.

YERLEŞİK YABANCILARA TÜRK KÜLTÜRÜ TANITILACAK

Avrupa Birliği KA2 Stratejik Ortaklık Projesi’nin (Digital Storytelling-Empowerment Through Cultural Intagraiton) Alanya’nın ve Türkiye’nin tanıtımına önemli katkısının olacağına değinen Rektör Pınarbaşı, “Bizim bu projedeki payımız; Alanya’da yaşayan yerleşik yabancı misafirlerimizin Türk Kültürünü tanıtarak Türkiye’ye entegrasyonunu sağlamak olacak. Her ülke kendine bir görev belirlemiş durumda; bizim de projedeki görevimiz bu olacak. Yabancı misafirlerimize Türkiye’yi tanıtmak ve onların Türkiye’ye daha rahat entegre olmasını sağlamak istiyoruz” diye konuştu.