Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Başkan Ali Takavut, “Kadın- erkek ayrımcılığı asla kabul etmiyoruz. Cinsel istismar konusunda devletin yetkilileri bu olayın üzerine ciddi şekilde gitmeliler” dedi.

“AYRIMCILIĞI ASLA KABUL ETMİYORUZ”

İlk olarak toplumu çok yakından ilgilendiren ve son zamanlarda tavan yapmış olan cinsel istismar konusuna değinen Takavut, “Kadınlara ve çocuklara yapılan cinsel istismarlar kamuoyunu ciddi bir şekilde rahatsız etmeye başladı. Bu konuda asansörlere bile iki tane yabancı bir kadın bir erkek binmesini bile normal karşılamamaya başladılar. Bunları farklı bir şekilde yorumlamaya başladılar. Ben buradan tüm vatandaşlarıma sesleniyorum bizim kadınlarımız erkeklerimiz asansörde, yolda, otobüste ayrımcılığını asla kabul etmeyiz. Yine Van'ın bir ilçesinde otobüsün tamamen kadın ve erkeğe ayrılmasını istediler. Bunu erkekler istedi. Kadın otobüsünün şoförü bile bayan oldu. Bizler bu tür ayrımcılığa karşıyız. Bunu kabul etmiyoruz. Bu cinsel istismar konusuna devletin yetkilileri bu olayın üzerine ciddi şekilde gitmeliler. En ağır cezalar verilmeli” ifadelerini kullandı. 

“BU İŞTE BİR TERSLİK VAR”

Üretimde ciddi bir düşüş olduğunu kaydeden Başkan Takavut, “TÜİK’in verilerine göre 2016 yılında 218 bin dekar alanda nohut üretimi yapılırken, 2017 yılında 1904 bin dekara düşmüş. Yine 2016 yılında 38 bin ton üretim var iken 2017'de 22 tona düşmüş. Nohut üretimi 16 bin ton düşüyor ekili alanlarda ise 24 bin dekar azalıyor. Bunu yetkililer çok iyi düşünüp bu konuya da önlem alması gerekir. Sizler üreticilere destek verdik diyorsunuz ama bakıyoruz destek verildiği halde hem ekilen alanlarda hem de üretimde düşüş var. Burada bir ters orantı var. Ya siz çiftçiyi destekle tembelleştiriyorsunuz ya da bunun başka bir sıkıntısı var. Bunun önlemlerini almalarını istiyoruz. Buradan nohut, mercimek, pirinç, bulgur ithal edilmeye başladı. Bu TUİK'in rakamlarına bakarsak önümüzdeki yıllarda bu ithalat daha da artacaktır diye düşünüyoruz” dedi.

BAŞKAN TAKAVUT KADINLAR GÜNÜ’NÜ KUTLADI

8 Mart Dünya Emetçi Kadınlar Günü ile ilgili de açıklamalarda bulunan Takavut, “Kadınlar günü 1921 yılında ülkemizde kadınlar günü olarak kutlanmakta. Bir gerçek var ki 8 Mart 1857'de Newyork’ta tekstil işçisi kadınlar 18 saatlik çalışma saatlerini düşük ücreti ve insanlık dışı çalışma koşulları sebebi ile bir greve çıktılar. Bu grev sonucunda büyük bir işçi dayanışması çıktı. 1921 yılında Moskova'da yapılan gerçekleştirilen 3. Uluslararası kadınlar konferansında da bunun adı 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü olarak tescillendi. Bizde o günden beri kutlamaktayız. Bütün kadınlarımızın Emekçi Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun" dedi.

 

Editör: TE Bilisim