İlk olarak Afrin konusuna değinen Başkan Takavut, “Afrin'e yapılan operasyon Türkiye için önemli. Afrin'de Zeytin Dalı Operasyonu’nda şehitlerimize rahmet , yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum” ifadelerine yer verdi.

“ZOR DURUMDA OLAN ESNAF İÇİN ÇÖZÜM GETİRİLMELİYDİ”

Takavut yeni bir yapılanmanın çıktığını belirterek yapılanmanın sadece taksitlerini düzenli ödeyen esnafları kapsadığını dile getirdi. Yeni yapılanmanın zor durumda olan esnaflar için olması gerektiğini savunan Başkan Takavut, “Esnafı rahatlamak istiyorlar ama anlamadığımız bir şey var burada. Esnafın kamu kurum ve kuruluşlarına olan borçları için 6 aydan 60 aya kadar yeni bir yapılandırma söz konusu. Bu yapılandırmayı incelediğimiz zaman şimdiye kadar olan yapılandırma taksitlerin de zamanın da ödeyen esnaflara kapsayan bir olay bu. Peki şimdiye kadar taksilerini ödemiş, sıkıntısı olmayan esnaf için niye böyle bir şey getiriliyor. 'Önümüz de ki süreç içerisinde durumu kötüye düşebilecek esnaflar için' bir ibare koymuşlar oraya. Bunun anlaşılır bir tarafı yok. Esas zor durumda olan gerçekten yapılandırmayı bile ödeyemeyen esnaflar için böyle bir düzenlenme getirilmesi gerekir. Bu ortaya koydukları şey esnafları ciddi anlamla heyecanlandırmıştı fakat detaylarına girince görecekler ki birçok esnafı kapsamıyor bile. Biz böyle bir şeyi kabul etmiyoruz. Asıl zor durumda olan esnaf için böyle bir şey getirilsin istiyoruz" diye konuştu. 

“ASGARİ ÜCRET 2 BİN TL OLMALI”

Birçok insanın açlık sınırında olduğunu ifade eden Başkan Takavut, asgari ücretin en az 2 bin TL olması gerektiğine vurgu yaptı. Takavut,  “TÜİK'in yapmış olduğu araştırmada 4 kişilik bir ailenin şuanda açlık sınırı bin 637 TL. Yine 4 kişilik bir ailenin yoksulluk sınırı 5 bin 331 TL. Şimdi asgari ücretin bin 600 TL olduğu yerde bin 630 TL açlık sınırı var. Ekonominin iyiye gittiği ve büyüme açısından dünya da birinci sırada olduğu söylenen bir dönemde açlık sınırının bin 637 TL olması bence bir utanç meselesidir. Bir çok insan açlık sınırının altında yaşıyor. CHP olarak mecliste önerdiğimiz 'Asgari ücretin iyileştirilmesi' benzeri önergelerle hep hayır oyu veriliyor. Asgari ücretin 2 bin TL den aşağı olmasını kabul etmiyoruz. 2 bin TL bile yetersiz ama buna çok sevinecek insan var” dedi. 

“SIKILMADIK EL, UĞRAMADIK KONUT BIRAKMAYACAĞIZ”

 2019 hedefine ulaşmak için çalışmalara başladıklarını dile getiren Takavut, “Hedef 2019 CHP Antalya Çalıştayı adı altında tüm Antalya ve ilçelerini kapsayan meclis üyeleriyle bir araya gelip toplantı yaptık. Bu toplantıda 2019 hedefine ulaşmak için neler yapılması gerektiği konusunda fikir alışverişinde bulunduk. Sonuçta her birlikte tüm ilçeler artık sıkılmadık el, uğramadık konut bırakmayacağımızın kararını verdik. Bu şekilde çalışmalara başlamış vaziyetteyiz" diye konuştu.