Geçtiğimiz aylarda kurulan ve kısa sürede kurumsal bir yapıya sahip olan Alanya Emlakçılar Derneği (ALEMDER), sektörün sorunlarını en aza indirmek için kolları sıvadı. Dernek yöneticileri, Alanya Televizyonu ATV’de yayınlanan Haber Masası programına konuk oldu. Dernek Başkanı Özgür Erbaş, Başkan Yardımcısı Osman Gürsoy ve Dernek Basın Sözcüsü Ali Özsoy, canlı yayında deneyimli gazeteci Ahmet Tunç’un sorularını yanıtladı.

“AMACIMIZ EMLAKÇIYI KORUMAK”

ALEMDER Başkanı Özgür Erbaş, mesleğinde dürüst çalışan ve örnek teşkil etmiş 10 yönetim kurulu üyesiyle yola çıktıklarını söyledi. Derneğin kısa sürede yeni tüzüğünü oluşturduğunu ve kurumsallaşma yolunda büyük aşama kaydettiğini belirten Erbaş, şimdilik derneğe 60 üye kaydederek güçlenme yolunda ivme kazandıklarını söyledi. Hedeflerinin en az 1000 üyeye oluşmak olduğunu dile getiren Erbaş, Hal Kavşağı’nda dernek ofisini de oluşturduklarını ifade etti. Erbaş, derneğin ana hedeflerini ise şu şekilde anlattı:

“Emlakçılık mesleği çok önemli ve zor bir meslek. Ama görüyoruz ki, Alanya’da herkes emlakçılık yapıyor. Amacımız bunun önüne geçmek. İlk olarak meslektaşlarımızın etik değerler doğrultusunda çalışmasını sağlamak istiyoruz. Ardından da “ayakçı” dediğimiz korsan emlakçıların önüne geçeceğiz. Bunun için dernek yöneticisi arkadaşlarımızla birlikte gönüllü olarak çalışacağız. Yeri geldiğinde denetmen olacağız. Bu kişileri ilgili birimlere şikayet edeceğiz. Meslektaşlarımızın pastalarının bölünmemesine gayret göstereceğiz. Bu nedenle tüm emlakçıların bu derneğe destek vermesini, güç vermesini istiyoruz. Bu sorunları birlikte çözeceğiz.”

“BİRİLERİNİN CANINI YAKACAĞIZ”

ALEMDER Başkan Yardımcısı Osman Gürsoy da emlakçıların en önemli sorunun korsan çalışan ayakçılar olduğunu söyledi. Bu sorunla dernek olarak mücadele edeceklerini ifade eden Gürsoy, Alanya ve bölgesinde faaliyet gösteren tüm emlakçıları ALEMDER’e sahip çıkmaya ve kendilerine destek vermeye davet etti. Gürsoy, şunları söyledi:

“Özellikle apartman kapıcılarından şikayetçiyiz. Restorancısından simitçisine kadar herkes emlakçılık yapıyor. Emlak, emlakçıdan alınır. Bu konuda dernek olarak hem vatandaşlarımızı bilinçlendireceğiz hem de korsanların önüne geçeceğiz. Dernek olarak sosyal medyayı bile takip altına aldık. Emlakçı gibi sosyal medyadan satış yapmaya çalışan, vergi ödemeyen, emlakçıların emeğine saygı duymayanları ilgili yerlere şikayet edeceğiz. Birilerinin canı yanacak. Buradan bu kişileri uyarıyorum. Sosyal medyadan kendilerine ait olmayan gayrimenkulleri gelişigüzel satışa çıkarmasınlar.”

“AMACIMIZ GÜÇ BİRLİĞİ OLUŞTURMAK”

Alanya Emlakçılar Derneği (ALEMDER) Basın Sözcüsü Ali Özsoy ise Alanya’nın emlak ve gayrimenkul yönünden önemli bir bölge olduğunu hatırlatarak böyle bir derneğe ihtiyaç olduğunu söyledi. Korsan emlakçıların yanı sıra özellikle yabancılara yapılan fahiş rakamlı satışların da önemli bir sorun olduğunu dile getiren Özsoy, Alanya’da yerel yönetim, odalar ve sivil toplum örgütlerinin de kendilerine destek vermesi gerektiğini söyledi. Önümüzdeki günlerde Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Şahin ve Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Nuri Demir ile de görüşeceklerini söyleyen Özsoy, “Alanya’daki tüm emlakçılar bu iki odaya kayıtlı. ALTSO’nun emlak komitesi üyeleriyle koordineli çalışmak istiyoruz. ALEMDER olarak mesleğimizin ve meslektaşlarımızın tüm sorunlarının çözümü noktasında çalışmak istiyoruz. Bu nedenle tüm meslektaşlarımızın bu derneğe sahip çıkmasını bekliyoruz” dedi.