ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, Ankara ziyaretinde Dış İşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ile bir araya geldi. Şahin, Dış İşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nu ziyaretinde yeni taleplerde bulundu. 

TURİZM POLİSİ PROJESİ

Ziyarete ilişkin basın toplantısı düzenleyen ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, Bakan Çavuşoğlu’na ilettikleri talepleri detaylıca anlattı. Şahin ilk olarak Turizm Polis Projesi ile ilgili bilgi vererek, “22 Kişilik bir heyetle ziyaretlerimizi gerçekleştirdik.  Bakanımızdan 'Turizm Polisi' uygulamasını istedik. Biliyorsunuz güvenli ve hijyenik olmayan yerlere turist gitmez. Turistin de memnuniyeti açısından projenin önemini aktardık. Çarşıda turizm polisinin dolaşması bile turiste güven verir. Turizmci arkadaşlarımız ile yaptığımız istişare sonucunda böyle bir proje talebinde bulunduk. Sayın bakanımız da projeye destek verdi önümüzdeki günlerde turizm polisi kurulabilir” dedi. 

“CK’NIN DEPOZİTO SORUNUNU İLETTİK” 

ALTSO Başkanı Şahin, Dış İşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na ilettikleri ikinci sorunun özellikle konaklama tesislerinden ön ödemeli alınan elektrik bedeli olduğuna vurgu yaptı. Şahin, “Elektrik tüketimini kullanmadan depozito istiyorlardı. Buna biz önceden de karşı çıkmıştık. Sayın bakanımıza da ilettik o da bizi haklı buldu. Çünkü 600 tane turistik tesis var, aylık 100’er bin lira kullansa ekonomide dönmesi gereken para onların kasasında duracak. “ diye konuştu. 

“ÇALIŞMA İZNİ İÇİNDE GÖRÜŞTÜK”

Çalışma izinlerinde yaşanan aksamaları da Bakan Çavuşoğlu’na ilettiklerini ifade eden ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, “Yeni sisteme geçildiğinden dolayı çalışma izinleri çok geç çıkıyordu. Konuyu bakanımıza ilettik o da gerek talimatları verdi. Ayrıca, 1 milyon dolarlık mal varlığı alanlara kimlik verilerek Türk vatandaşı olacaktı bu bedelin 300 bin dolar civarına indirilmesini talep etti. Bunun yanında İnşaat önemli bir sektör ihracatçı sınıfına alınmalı, biz yaptığımız dairelerin yüzde 80’ni ni yabancılara satıyoruz” diye konuştu.