Alanya Televizyonu ATV’de yayınlanan Haber Masası programının bu haftaki konuğu Adasa Yapı Denetim Yönetim Kurulu Başkanı İnşaat Mühendisi Aycan Fenercioğlu oldu. Gerçek Alanya Gazetesi Genel Koordinatörü Ahmet Tunç’un sunduğu programda kentsel dönüşüm uygulaması enine boyuna masaya yatırıldı.

CUMHURİYET MAHALLESİ’NE GARANTİ

Fenercioğlu, Alanya Belediyesi tarafından Cumhuriyet Mahallesi’nde uygulanması planlanan kentsel dönüşüm projesini değerlendirerek, bu projenin Alanya açısından çok önemli olduğunu söyledi. Toplam 44 hektarlık alanda uygulanacak olan kentsel dönüşümün bölgenin çehresini değiştireceğini dile getiren Fenercioğlu, vatandaşların içinin rahat olması gerektiğini belirterek herkesin hakkını alacağını söyledi. Fenercioğlu, “Bu Alanya için ilk uygulama olacak. İlk uygulamalar hep sancılı olur. Ancak vatandaşlarımız şunu bilsinler ki, bu uygulama devlet eliyle yapılan bir uygulamadır. Altı doldurulmadan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı böyle bir uygulamaya izin vermez. Bu izin verildiğine göre vatandaşın her hakkı korunacak anlamına gelir” dedi.

“VATANDAŞ YARDIMCI OLMALI”

Bu uygulama ile ilgili bölgedeki hak sahiplerinin belediyeye köstek değil destek olması gerektiğini dile getiren Fenercioğlu, “Bu konuyla ilgili bir birim oluşturuluyor. Hak sahipleri bu birimden her türlü bilgiyi alabilirler. Bu uygulamada her şey şeffaf olur” diye konuştu.

BAŞKAN YÜCEL KENDİNDEN EMİN

Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ise konuyla ilgili Gerçek Alanya’ya yaptığı açıklamada, emin adımlarla projeyi uygulamaya koyacaklarını söyledi. Yücel, belediye bünyesinde Kentsel Dönüşüm Şubesi’ni oluşturma aşamasında olduklarını belirterek, şunları söyledi:

Oluşturacağımız bu birim bölgedeki hak sahipleriyle ortak çalışmalar yapacak. Onlara haklarını tek tek anlatacak ve uzlaşacak. Ardından da projeye başlanacak. Cumhuriyet Mahallemizde başlattığımız dönüşüm çalışmalarına şehrimizin diğer bölgelerinde devam edeceğiz. Dünyanın en güzel bölgesi olan Damlataş, Büyük Otel, Çimen Otel Bölgeleri, Kütürüp, Bektaş, Çarşı, Saray, Güllerpınarı, Mahmutlar gibi mahallelerimiz öncelikli olarak kentsel dönüşüm uygulamaları yapmayı hedefliyoruz. Daha sonra da tüm kenti bütüncül ele alıp, uygun olan tüm mahallelerimizi kentsel dönüşüme sokarak kenti yenileyeceğiz.”

Editör: TE Bilisim