Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Alanya İlçe Başkanı Mimar Mustafa Toklu, dün Ankara’ya giderek Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Birliği Genel Müdürü Prof. Dr. Rahmi Kılıç’ı ziyaret etti. Ziyarette Başkan Toklu, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin personel ve ekipman talebini Genel Müdür Kılıç’a iletti. 

SAĞLIKTA ÇAĞ ATLADIK

Alanya’nın son dönemlerde yapılan yatırımlar ve ALKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile birlikte sağlıkta adeta çağ atladığını belirten Başkan Toklu, sağlık turizmi konusunda Alanya’nın çok ayrı bir yere sahip olması İçin çalışmaların devam ettiğini belirtti.  Başkan Toklu, turizmin 12 aya çıkarılabilmesi ve turizm gelirlerinin artması için atılan adımlar sayesinde Alanya’nın tüm dünyadan hasta ve hasta yakınlarını ağırlamaya başladığını dile getirdi.

Başkan Toklu, Alanya ALKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin 1 ay içinde 150 bin vatandaşımıza hizmet verecek seviyeye geldiğini belirtti ve bu doğrultuda Genel Müdür Kılıç’a bazı taleplerinin olduğunu söyledi. 

8 MİLYON TL DEĞERİNDE EKİPMAN MÜJDESİ

Başkan Toklu’nun ziyaretinden oldukça memnun kalan Genel Müdür Kılıç, Alanya’daki gelişmelerle bizzat yakından ilgilendiğini dile getirdi. Sağlık konusunda Alanya’nın Türkiye’de parmakla gösterilen bir noktada olduğunu belirten Kılıç, artık Alanya’nın kendi sınırlarını aştığını ve tüm bölgeye sağlık konusunda hizmet verdiğini söyledi. 

Prof. Dr. Kılıç Başkan Toklu’nun istekleri sonrası ise Alanya’ya müjdeli haberi verdi. 8 milyon TL değerindeki sağlık ekipmanları mayıs ayı itibariyle Alanya’ya gelecek. Müjdeli haberi veren Kılıç, yeni ekipmanlarla sağlık konusunda bir üst seviyeye çıkılacağını belirterek Alanya ve bölge halkına hayırlı olmasını diledi.

BAŞKAN TOKLU’DAN TEŞEKKÜR

Bu desteğin bize gelmesinde büyük emekleri olan Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca’ya teşekkür ediyoruz.Bu hizmetlerin Alanya’mıza gelmesindeki en büyük pay ise Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu ve bölge milletvekillerimizindir. Alanya’nın öz evladı Sayın Bakanımız sağlık konusunda da Alanya’nın sınırsız destek almasını sağlıyor. Yine aynı şekilde bölgemizin milletvekilleri sağlık konusunda atılan adımlarda hep yanımızda olduklarını bize gösteriyorlar. Başta Sayın Bakanımız olmak üzere emeği geçen isimlere tek tek teşekkür ediyoruz” diye konuştu.