TUFAN'IN KARİYER DÖNÜŞÜ

Bugün bu röportajı yapmaya iten en büyük sebeplerden biri de Ozan Tufan'ın Alanyaspor'da yaptığı "kariyer dönüşü" oldu! Salih Uçan'dan da bu dönüşü beklemek bizim hakkımız diye düşünüyoruz?

"Geleceği görmemiz mümkün değil ancak kendimi çok iyi hissediyorum ve doğru yerde, doğru takımda olduğumu düşünüyorum. Ozan Tufan, Merih Demiral Alanyaspor'da harika bir performans gösterdi ve dönüşü gerçekleştirdi. Ben de yeterince şans bulduğum ancak bunu yapabilirim. Salih Uçan'ın 30-40 maç düzenli oynaması durumunda bu dönüşü gerçekleştirebileceğini herkes biliyor, ben de kendime inanıyorum, çevremdeki herkes de bunu söylüyor"

ALANYASPOR'UN SİHRİ NEDİR

Alanyaspor, ligdeki en iyi dönemini geçiriyor ve bu başarılı süreç sadece yetenek, çalışma ile olabilecek bir durum değil diye düşünüyoruz! Fenerbahçe ve Roma gibi kulüplerden forma giyen Salih Uçan'dan dinlemek istiyoruz; Alanyaspor'un sihri nedir?

"Geçen sezona göre çok farklı bir değişiklik olmadı takımda ve yeni oyuncular ile beraber Alanyaspor daha güçlü bir hale geldi. Geçen sezona göre takıma daha da kaliteli oyuncular eklendi ki, şu anda Alanyaspor'un durumu daha iyi gözüküyor. Şu anda iyi gidiyoruz, geçen sezon da Kasımpaşa sezona iyi başlamıştı ama daha sonra kötü bir hava oluştu ve 2-3 puanla ligde kalmayı başardılar. Alanyaspor şu anda iyi gidiyor ancak bu tip durumları da iyi analiz ediyoruz, ayağımız yere basıyor ve kimse "Aaa beyler şampiyonluğa gidiyoruz" havasına kimse girmiyor. Bu ne zaman belli olur; Başakşehir gibi 2-3 sezon liderliğe, şampiyonluğa oynarsan o zaman belli olur. Alanyaspor'un tarihinde şampiyonluğa oynayan bir durumu olmadı, o yüzden de şu anda şampiyonluktan bahsetmiyoruz. 11 haftayı geride bıraktık ve birçok önemli maça çıktık, iyi bir süreç geçirdik. Alanyaspor hem camiası, hem yönetimi olarak farklı bir camia ve bir bütünlük var. Ben de birçok takımda oynadım ve bunu görebiliyorum. Oyuncu grubunun arasının bu kadar iyi olduğu başka bir takım görmedim, bunlar bir araya geldiği zaman başarı da doğal olarak geliyor"

Editör: TE Bilisim