Alanya'da 2001 yılından buyana çeşitli kulüplerde antrenörlük yapan Sebahattin Çakar, Fenerbahçe'ye transfer oldu. Çakar, Fenerbahçe U-16 takımının teknik sorumlusu olarak göreve başladı.

FENERBAHÇE'NİN DİKKATİNİ ÇEKTİ

40 yaşındaki Sebahattin Çakar, Alanyaspor altyapısında 3 yıl görev yaptı. Sırasıyla U15, U16 ve U17 takımlarını çalıştıran Sebahattin Çakar, süper lig takımlarının yer aldığı gurupta takımıyla birlikte büyük başarılar elde etti. 2016 yılında ligi 3'ncü sırada tamamlayan Çakar ve ekibi, aynı jenerasyonla U17 takımı olarak geçen yıl da elite ligde 5. olmayı başardı. Alanyaspor U17 takımının 3 yıl üst üste elde ettiği başarı tüm kulüplerin olduğu gibi Fenerbahçe'nin de dikkatini çekti.

FENERBAHÇE'DEN BEKLENEN TEKLİF

Yönetim değişikliği ile futbol takımında büyük bir revizyona giden Fenerbahçe, altyapı takımları için de 5 yıllık yeni bir yapılanma planını hayata geçirdi. Takımın futbol direktörlüğüne getirilen Fransız Damien Comolli'den altyapı ile ilgili de bir program hazırlaması istendi. Comolli, altyapı sorumlusu olarak İspanya'da bir çok ünlü futbolcu yetiştiren David Badia'nın göreve başlamasını istedi. Ardından da ülke genelinde başarılı olan altyapı antrenörleri mercek altına alındı. Alanyalı Sebahattin Çakar, yaklaşık 15 gün önce Fenerbahçeli yöneticiler tarafından İstanbul'a davet edildi.

COMOLLİ İLE 2 KEZ GÖRÜŞTÜ

Sebahattin Çakar, İstanbul'da ilk olarak Fenerbahçe Futbol Direktörü Damien Comolli ile görüştü. Comolli, Çakar'a bunun sadece bir ön görüşme olduğunu belirtti ve amaçlarını anlattı. Comolli, bu arada Çakar'a da fikirlerini sordu. Çakar, görüşmenin ardından Alanya'ya döndü. Fenerbahçe kulübü, geçtiğimiz günlerde Çakar'ı arayarak U16 takımının teknik sorumlusu olarak göreve hemen başlayabileceğini iletti. Çakar, binlerce antrenörün hayalini süsleyen sarı lacivertli takımdaki görevine başladı.

ÇAKAR'IN İLK SINAVI YARIN FB TV'DE

Bu arada Çakar, Fenerbahçe U16 takımının başındaki ilk sınavına yarın çıkacak. Çakar ve ekibi ilk maçta Kasımpaşaspor U16 takımıyla karşılaşacak. Saat 12.00'de başlayacak olan karşılaşmayı Fenerbahçe TV naklen ekranlara getirecek.

ALANYASPOR'DAN NEDEN AYRILDI?

Sebahattin Çakar, Alanyaspor U17 takımıyla başarıdan başarıya koşarken, ne yazık ki geçtiğimiz futbol sezonunun sonunda yönetim kurulu ile görüş ayrılığı yaşadı. Bazı teknik konularda anlaşamayan iki taraf yolları ayırmaya karar verdi. Alanyaspor'da kimseye kırgın olmadığını belirten Çakar, "Alanyaspor benim kulübüm. Hayatımızın bir parçası. Görüş ayrılığı yaşadık ve bu futbolda var. Kimseye kırgın değilim" diye  konuştu. 

"FENERBAHÇE'DE HEDEFLERİM VAR"

Fenerbahçe'nin şüphesiz Türkiye'nin en büyük kulübü olduğunu söyleyen Sebahattin Çakar, böyle bir kulüpte görev almaktan gurur duyduğunu belirtti. Burada kendisine güvenenleri mahçup etmemek için var gücüyle çalışacağını ifade eden Çakar, "Amacım Fenerbahçe ve dolayısıyla Türk futboluna yeni yıldızlar kazandırmak. Amacım daha büyük başarıları Fenerbahçe'de yaşamak" dedi. Bu arada Çakar'ın Alanyaspor altyapısında yetiştirdiği oyunculardan 3'ü bu yıl A takım kadrosunda yer almayı başardı.

SEBAHATTİN ÇAKAR KİMDİR?

1978 Alanya doğumlu olan Sebahattin Çakar, 2001 yılında antrenörlüğe başladı. İlk olarak Mahmutlarspor'u çalıştırdı. Bu arada eğitimine de devam etti ve Anadolu Üniversitesi Spor Yönetimi Bölümü'nden mezun oldu. Çeşitli amatör takımlarda görev yaptı. Son üç sezon Alanyaspor altyapısında görev aldı ve büyük başarılar elde etti. Bu arada geçtiğimiz yıllarda kurduğu Obaspor Futbol Akademisi'nde 6 ve 15 yaş arası çocuklara futbol eğitimi verdi. Obaspor Futbol Akademisi, diğer antrenörleriyle gençlere futbol eğitimi vermeyi sürdürüyor.