İBRAHİM İPBÜKER ÖZEL ANALİZ

Alanyaspor’un bu sezon kadrosuna kattığı Fransız kaleci Remy Riou, çıktığı maçlarda defansına güven vermeyen bir görüntü sergiliyor.

Fransa’nın Nantes takımında formsuzluğu nedeniyle satış listesine konan ve geçtiğimiz sezon Alanyaspor kadrosuna dâhil olan 30 yaşındaki file bekçisi bir türlü isteneni veremiyor.

Yan toplardaki başarısızlığına pozisyonlarda hatalı duruşu eklenince Alanyaspor’un yediği gollerin baş sorumlusu haline gelen Remy, Alanyaspor’un bu sezon yediği 51 golün 26’sını yemiş oldu.

Hatalı çıkışlarıyla Trabzon maçında kötü bir görüntü ortaya koyan Remy, takımın kaderiyle oynayan oyuncularından bir tanesi oldu. Remy, formsuzluğuyla taraftarın tepkisine neden oluyor.

Trabzonspor forvet hattının kaleye attığı 4 isabetli şutun 2’sini gole çevirmesinde Remy Riou’nun önemli katkıları bulunuyor.

Trabzonspor’un ilk golünde hatalı çıkışıyla ve pozisyonun devamında Trabzonlu oyuncunun kendisinin üstünde kafa vuruşu yapmasını engelleyemeyen tecrübeli kaleci rakip takımın 2’nci golünde de hatalı çıkışıyla tepki çekti.

Konyaspor karşılaşmasında da Ömer Ali’nin şutunda köşeyi iyi kapatamayan Fransız eldiven takımının kaderiyle oynamış oldu.

Buna karşın Trabzonspor kalecisi Onur Recep Kıvrak, karşılaşma boyunca Alanyaspor’un 9 şutunun 8’ini kurtarmayı başardı. Öte yandan Konyaspor kalecisi Serkan Kırıntılı da 13 kurtarışa imza atmıştı.

REMY’NİN İCRAATLARI

Kasımpaşa      : 3

Trabzon           : 5

Gençlerbirliği   : 1

Başakşehir      : 2

Göztepe          : 3

Karabük          : 1

Konyaspor       : 2

Fenerbahçe     : 3

Giresun           : 6

Editör: TE Bilisim