Pozisyon kırmızı mıydı?

Zorlu karşılaşmanın 20’nci dakikasında bir anda ceza sahasına giren Konyasporlu Jahovic’i düşüren kaleci Remy Riou, sarı kartla cezalandırıldı.

Bu pozisyon yaşandığı anda ise Alanyaspor yedek kulübesinde hareketlilik yaşandı. Yedek kaleci Ufuk Ceylan’ı hazırlayan teknik heyet bir anlamda kırmızı kartı kabullenmiş görüntüsü verdi.

Konyaspor top yapamadı maçı aldı

Maç boyunca baskılı bir futbol oynayan Alanyaspor, rakibine neredeyse pas yaptırmadı. Zorlu mücadelede Alanyaspor, yüzde 68 topa sahip olma oranıyla oynarken Konyaspor, yüzde 32’de kaldı.

Konyaspor’dan 90+6’da korner

Mücadele süresince Konyaspor’u etkili futboluyla zemine gömen Alanyaspor karşılaşma boyunca 18 korner kullandı. Buna karşın Konyaspor, ilk ve tek kornerini 90+6’ncı dakikada kullandı.

Berkan girdi oyun hareketlendi

Mücadelenin 82’nci dakikasında oyuna Nsakala’nın yerine giren Berkan Emir, oynadığı süre boyunca takımına yaptığı katkıyla gelecek için umut vaat etti.

Önceki teknik direktör Safet Susic yönetiminde de kadroya girmekte zorlanan Berkan, verilen şansı iyi değerlendirmiş oldu.

6 dakika uzatma

Özellikle son bölümde oyunun sık sık durmasıyla oyunu soğutmayı amaçlayan Konyaspor, bu taktiğinde başarılı olmuş oldu.

Alanyaspor’un ataklarına reklam arası niteliğindeki oyun soğutma taktiğine rağmen Alanyaspor, müthiş bir mücadele ortaya koydu.

Maçın dördüncü hakemi maçın sonuna 6 dakika uzatma ekledi.

Serkan olmasa fark olurdu

Konyaspor’un tecrübeli kalecisi Serkan Kırıntılı, Konyaspor’da en başarılı isimlerden biri olarak göze çarptı.

Karşılaşma boyunca Alanyaspor’un bombardımanına tek başına cevap veren tecrübeli file bekçisi karşılaşma boyunca 11 şut çıkarmayı başardı.