Süper Lig'de  Kasımpaşa'ya yenilen Alanyaspor'un teknik direktörü Safet Susic, iyi başladıkları maçın başında gol yapamadıkları 2-3 pozisyonları olduğunu söyledi.  Kasımpaşa teknik direktörü Kemal Özdeş ise kazandıkları için mutlu olduklarını kaydetti.


Spor Toto Süper Lig'in ilk haftasında sahasında  Kasımpaşa'ya yenilen Alanyaspor'da teknik direktörü Safet Susic, iyi bir takıma karşı oynadıklarını söyledi. Ligin ilk maçlarının her zaman zorlu geçtiğini aktaran Susic, karşılaşmaya iyi başladıklarını belirtti. Susic, "Maçın başında aslında iyi başladık. Çok önemli 2-3 pozisyonumuz var, gol yapamadığımız, sonuçlandıramadığımız. Hemen peşinden çabuk 2 gol yedik ve tabi motivasyonunuz düşüyor.  Kasımpaşa'yı galibiyetinden dolayı kutluyorum. Bizim hedefimiz bundan sonra önümüzdeki haftada  Bursaspor maçıdır. Yine zor bir maç. Oradan başarılı bir sonuçla dönmek istiyoruz" dedi.

"BUGÜN REMY'DEN YANA TERCİHİMİZİ KULLANDIK"

Bir gazetecinin "Maçın sonlarında Alanyaspor taraftarı kaleci Haydar tezahüratları yaptı, bunun hakkındaki düşünceniz nedir"  diye sormasının ardından Safet Susic, "Ben iki kaleciye de söyledim. Bugün Remy'den yana tercihimizi kullandık. Yarın ne olur ne biter bakacağız. Sonuçta iki profesyonel kaleci, hangisine görev verilirse yapmakla yükümlü" diye konuştu. 

Kasımpaşa teknik direktörü Kemal Özdeş ise şöyle dedi: "Kazandığımız için mutluyum. Ligin ilk maçı olmasına rağmen çok sıcak ve nem vardı. Her iki takımın oyuncularını gösterdikleri mücadeleden dolayı kutluyorum. Oyuna dengeli başladık. Rakibimizin karambollarda bulduğu bir iki pozisyonla oyun üstünlüğünü onlara verdik. 25-30 dakikalarda doğru oynamaya başladık. Karşılığında iki gol attık. İlk yarıda doğru oynarken Emre Akbaba çok güzel bir gol attı. 2-1 ile içeri girdik. Oyunun ikinci yarısında oyuncularıma oyunun 0-0'mış gibi oynamalarını istedim. Topa sahip olmanın öneminden bahsettim. Gerçekten hava koşulları çok zordu. İkinci yarı bizler için daha iyi geçti. Neredeyse ikinci yarıda hiç pozisyon vermedik. Oyuncularım iyi mücadele etti. İkinci yarı stratejimizde topu kazanıp ayağa oynayıp çabuk oynayıp hızlı ataklarla gol bulma vardı. Bunlardan birinden başarılı olduk ve 3-1 kazandık. Oyuncularımı kutluyorum. Cuma günü lig şampiyonu  Beşiktaş ile oynayacağız. Evimizdeki ilk galibiyeti almak için mücadele edeceğiz. Taraftarlarımızın desteğini bekliyorum.