Maçtan dakikalar:

Müsabaka konuk ekip Alanyaspor'un vuruşu ile başladı.

4. dakikada sol kanattan gelişen atakta Georges-Kevin N'Koudou ortasını penaltı noktasına doğru göndermek istedi ancak savunma bu topu karşılamayı başardı.

7. dakikada gelişen Beşiktaş atağında Caner Erkin'in havadan uzun pası ile sol çaprazda Georges-Kevin N'Koudou kaleci ile karşı karşıya kaldı ancak yan hakem ofsayt kararı verdi.

19. dakikada Beşiktaş'ta Burak Yılmaz, Ceyhun Gülselam'a yapmış olduğu faul sonrası sarı kart gördü.

Alanyaspor'da 14. dakikada Papiss Cisse sol çaprazda topla buluştu ve pasını altıpas sol çaprazına hareketlenen Yacine Bammou'ya gönderdi ancak Beşiktaş savunması son anda araya girerek tehlikeyi önledi.

28. dakikada Beşiktaş'ta Lens Nskala'ya yaptığı faul sonrası sarı kart gördü.

35. dakikada hılzı gelişen Alanyaspor atağında sağ çaprazdan ceza sahasına giren ve Karius ile karşı karşıya kalan Cisse'nin şutu yandan auta çıktı.

36. dakikada sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Adem Ljajic ortasını ön direğe doğru gönderdi Gelen topa yükselen Atiba Hutchinson kafa vuruşunu yaptı ancak meşin yuvarlak kalenin sağ tarafından dışarı gitti.

38. dakikada Siyah beyazlılar gole çok yaklaştı! Topa birlikte sol çaprazdan ceza sahasına sokulan Georges-Kevin N'Koudou ara pasını ceza sahası içi sol çaprazına doğru hareketlenen Atiba Hutchinson'a gönderdi. Tecrübeli oyuncu altıpas sol çaprazında kaleciden önce topa vurmayı başardı ancak meşin yuvarlak kalenin sol tarafından yerden dışarı gitti.

İlk yarı 0-0 sona erdi.

Mücadelenin ikinci yarısına Beşiktaş, Ljajic-Diaby değişikliğiyle başladı.

49.dakikada Beşiktaş, N'Koudou'nun yerde kalmasıyla penaltı kazandı. Topun başına geçen Burak Yılmaz, penaltıyı gole çevirdi ve takımını 1-0 öne geçirdi.


53. dakikada Aytemiz Alanyaspor'da Anastasios Bakasetas rakibi Georges-Kevin N'Koudou'ya yaptığı faul sonrasında sarı kart gördü.

57.dakikada Alanya'da Yacine Bammou oyundan çıktı, yerine Junior Fernándes oyunda.

58. dakikada Konuk ekip Alanyaspor gole çok yaklaştı. Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Efecan Karaca ortasını ceza sahası içi sol tarafına doğru gönderdi. Bu noktada bulunan Welinton Silva kafa ile meşin yuvarlağı penaltı noktasının sağ tarafına doğru indirdi. Topu kontrol eden Junior Fernandes bekletmeden yerden vuruşunu yapıyor ancak savunmada Vida son anda çizgi üzerinden meşin yuvarlağı çıkartmayı başardı.

67. dakikada Alanyaspor takımında Ceyhun Gülselam ve Papis Cisse sarı kart gördü.

69.dakikada gelişen Beşiktaş atağında sağ kanatta topla buluşan Burak Yılmaz çizgiye indi ve topu ceza sahasına yerden ortaladı. İkinci yarıda oyuna giren Diaby meşin yuvarlağı filelere gönderdi ve skoru 2-0'a taşıdı.

73.dakikada Dorukhan, ikili mücadele sırasında sakatlandı ve oyuna devam edemedi. Yerine Brezilyalı Douglas girdi.

78. dakikada Beşiktaş gole çok yaklaşıyor. Kaleci Marafona ceza sahası dışı sol çaprazında ağır hareket edince Abdoulay Diaby topu arkadaşı Georges-Kevin N'Koudou'ya kazandırdı. Georges-Kevin N'Koudou'nun boş kaleye gönderdiği top kalenin sağ tarafından dışarı gitti.

79. dakikada topla birlikte ceza sahası sol çaprazına sokulan Papiss Cisse ceza sahasına girer girmez çok sert vurdu ancak kaleci Loris Karius üzerine gelen topu yumrukları ile çıkartmayı başardı.

85. dakikada Beşiktaş'ta oyuncu değişikliği gerçekleşti. Jeremain Lens oyundan çıktı, yerine Necip Uysal oyunda.

86. dakikada Beşiktaş gole bir kez daha çok yaklaşıyor. Orta alanın sol bölümünde Atiba Hutchinson'ın ara pası ile topla buluşan Georges-Kevin N'Koudou uzun bir depar yaparak sol çaprazdan ceza sahasına girdi ve vuruşunu yaptı ancak kaleci Marafona ayakları ile müdahale ederek gole izin vermedi.

90. dakikada sağ çaprazda topla buluşan Djalma Campos havadan pasını penaltı noktasına doğru gönderdi. Bu noktada bulunan Papiss Cisse topu kontrol etmek istedi ancak savunma son anda araya girerek meşin yuvarlağı kaleci Loris Karius'a kazandırdı.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Beşiktaş, sahadan 2-0 galip ayrılarak ligde 2. haftada oynanan Göztepe maçının ardından 3 puanla tanıştı.

İLK 11'LER
Beşiktaş: Karius, Caner, Victor Ruiz, Vida, Lens, Atiba, Dorukhan, Oğuzhan, Ljajic, N'Koudou, Burak.
Alanyaspor: Marafona, Nskala, Tzavellas, Welliton, Baiano, Ceyhun, Siopis, Bammou, Bakasetas, Efecan, Cisse.


Maçtan notlar

 Beşiktaş Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Süper Lig’in 7. haftasında Aytemiz Alanyaspor ile oynanan maçın ilk 11’inde büyük değişime gitti.

Sezona kötü başlayan siyah-beyazlı takımın teknik direktörü Avcı, takımının UEFA Avrupa Ligi’nde Wolverhampton’a 1-0 yenildiği karşılaşmaya göre Alanyaspor karşısında 5 değişiklik yaptı.

Beşiktaş’ın Wolverhampton ile yaptığı maçta ilk 11’de görev alan oyunculardan Muhammed Elneny, cezası nedeniyle Aytemiz Alanyaspor mücadelesinde kadroda yer alamadı. Avrupa maçında ilk 11’de şans bulan Necip Uysal, Güven Yalçın, Pedro Rebocho ve Douglas ise Alanyaspor karşısında yedek soyundu.


.