BİTİGEN KATLETTİ

Abdulkadir Bitigen bugün Trabzonspor'a 3 puanı armağan etti. Bitigen, Nwakaeme'ye itirazı sonrası sarı kart gösteriyor, ancak oyuncu itiraza devam ediyor ve hakeme kafa atma hareketi yapıyor. Ancak hakem bunu deyim yerindeyse yutuyor, görmezlikten geliyor.

KARTINI GÖSTEREMEDİ

Fernandes'i alkışladığı gerekçesiyle ikinci sarıdan oyundan atan hakem Abdulkadir Bitigen sarı kartı olan Peraira'ya sert faullerine ve sürekli itiraz etmesine rağmen ikinci sarı kartı gösteremedi.

LİGİN ZİRVESİNİ YAKINDAN İLGİLENDİRİYORDU

Süper Lig'in 11. haftasında ligin zirvesini yakından ilgilendiren bir maça ev sahipliği yaptı. Ligde uzun süredir lider olarak yoluna devam eden Alanyaspor, yıllar sonra şampiyonluk parolası ile yoluna devam etmek isteyen Trabzonspor'un konuğu oldu.

ALANYASPOR'UN PUANI 19

2 penaltının, 2 kırmızı kartın ve tek golün olduğu heyecan düzeyi yüksek maçuı kazanan Bordo Mavili ekip oldu. Trabzonspor kazandığı bu maçla kritik 3 puanı hanesine yazdırdı ve puanını 19'a çıkarttı. Alanyaspor ise 3 puanı kaybederek 19 puanda kaldı.

Maçtan dakikalar

25. dakikada Abdulkadir Parmak'ın Siopis'e yaptığı müdahaleyi hakem Abdulkadir Bitigen kırmızı kart olarak değerlendirdi. Trabzonspor 10 kişi kaldı.

36. dakikada Efecan'ın sağ kanattan ortasına iyi yükselen Cisse'nin kafa vuruşunda kaleci Uğurcan Çakır meşin yuvarlağı kornere çıkardı.

37. dakikada Alanyaspor'un sol taraftan kullandığı korner atışında Siopis'in kafayla arka direğe doğru aşırdığı topu müsait pozisyondaki Cisse auta gönderdi.

42. dakikada Fernandes'in pasından topu önüne alan Bakasetas ceza sahası içine girdi. Kaleci ile karşı karşıya kalan oyuncunun vuruşunda Uğurcan Çakır, yerinde müdahale yaparak meşin yuvarlağı kornere çıkardı.

46. dakikada Yusuf Sarı'nın kullandığı serbest vuruşta Alanyaspor savunması topu karşıladı ve konuk ekip Efecan'la hızlı hücum şansı yakaladı ama Yusuf Sarı pozisyonu takip etti ve rakibin hücumunu kesmeyi başardı.

54. dakikada sol tarafta son çizgiye inen Sörloth kale sahasına ortaladı fakat Nwakaeme istediği kafa vuruşunu yapamadı.

57. dakikada sol tarafta son çizgiye inen Sörloth kale sahasına ortaladı fakat Nwakaeme istediği kafa vuruşunu yapamadı.

61. dakikada Cisse'nin çevirdiği topu önünde bulan Fernandes röveşatayla topu ağlara göndermek istedi ancak meşin yuvarlak Uğurcan'ın kucağında kaldı.

63. dakikada Trabzonspor'un kullandığı köşe vuruşunda Djalma Campos'un eliyle yaptığı müdahale sonrası hakem beyaz noktayı işaret etti. Penaltıda topun başına geçen Hosseini düzgün bir vuruşla topu ve kaleciyi ayrı köşelere göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.

68. dakikada sol taraftan gelen ortada Uğurcan topu elinden kaçırdı. Cisse'nin boş kaleye gönderdiği topu Novak çizgi üzerinden son anda çıkarmayı başardı.

80. dakikada Trabzonspor'un kullandığı köşe vuruşunun ardından Hüseyin Türkmen yerde kaldı ve sakatlık geçirdi. Hakem pozisyonun ardından VAR incelemesi başlattı.

81. dakikada itirazlarını sürdüren Fernandes ikini sarı kartın ardından kırmızı kart gördü. Penaltıya sebebiyet veren Fernandes sarı kart gördü. Fernandes'in müdahalesi sonrası hakem ikinci kez Trabzonspor lehine penaltı kararı verdi. Penaltıda topun başına geçen Hosseini bu kez kaleci Marafona'yı geçemedi.

Maçın 11'leri

Trabzonspor: Uğurcan, Pereira, Hüseyin, Campi, Novak, Hosseini, Kamil, A. Parmak, Yusuf, Nwakaeme, Sörloth

Alanyaspor: Marafona, Onur, Welinton, Tzavellas, Nsakala, Siopis, Ceyhun, Efecan, Bakasetas, Fernandes, Cisse