İBRAHİM İPBÜKER | ÖZEL HABERİ

Turuncu yeşilli temsilcimiz Aytemiz Alanyaspor ligde 7'nci sıraya yerleşirken kasası da doldu. Son hafta alınan galibiyetle birlikte Alanyaspor ligin en çok kazananları arasına girdi

2018-2019 sezonuna şanssız bir başlangıç yapan ancak yaptığı teknik direktör değişikliğiyle bir anda kendini üst sıralarda bulan temsilcimiz Aytemiz Alanyaspor, Bursaspor galibiyetiyle çıkışını sürdürürken kasasını da doldurdu.

Süper Lig'de 27 hafta sonunda 11 galibiyet 4 beraberlik ve 12 mağlubiyetle 37 puanla ligde 7'nci sırada 27'nci haftayı kapattı. Turuncu yeşilli temsilcimiz, aldıkları son galibiyetle kasasına 2.6 milyon Türk Lirası daha koymuş oldu.

Alanyaspor, 12 galibiyet karşılığında 31.2 milyon, 4 beraberlik karşılığında 5.2 milyon Türk Lirası, Süper Lig'e ayakbastı parası 9 milyon Türk Lirası'nı almaya hak kazandı. Alanyaspor, tüm sezonlarında da en yüksek seviyeye ulaştı.

TFF tarafından bu sezon tüm ödemelerin Türk Lirası kurunda yapılacağı açıklanmıştı. Alanyaspor, bu sezon ligi 5'inci olarak bitirirse 6 milyon, 6'ncı sırada bitirmesi durumunda ise kasasına 3 milyon Türk Lirası koymaya hak kazanacak.

Süper Lig'in resmi yayın kuruluşu olan BeinSport ise kulüplere can suyu olmaya devam ediyor. Bein Sport bu sezon tüm kulüplere toplamda 1.71 milyar Türk Lirası ödeme yapacak ve katılım payı olarak da her kulübe 35.5 milyon TL ödeme yapacak.

Bu sezon transferlerle de adından söz ettiren Aytemiz Alanyaspor, transferden en çok kazanan kulüplerden biri oldu. Alanyaspor formasıyla 19 maça çıkan genç oyuncu Merih Demiral İtalyan Sassuolo'ya 7 milyon Euro karşılığında transfer oldu.

Alanyaspor, Merih'i Sporting Lizbon kulübünden 3.5 milyon Euro karşılığında transfer etme opsiyonuyla kadrosuna katmıştı. Merih'in Sassuolo'ya transferinden 3.5 milyon Euro kâr elde eden temsilcimiz Merih'in başka takıma transferinden de yüzde 12.5 payını alma hakkına da sahip.

Sezon başında Fransa'nın Metz kulübüne satılan Mamadou Fofana transferinden de güzel bir gelir elde eden Aytemiz Alanyaspor, Bandırmaspor'dan 150 bin Euro karşılığında kadrosuna kattığı Fofana'yı Metz'e 500 bin Euro karşılığında sattı.

Belki de Alanyaspor tarihinin en önemli oyuncularından biri olan Emre Akbaba'yı Galatasaray'a satan Alanyaspor, transfer tarihine de adını altın harflerle yazdırdı. Emre'yi 5.5 milyon Euro karşılığında Galatasaray'a satan Alanyaspor, kasasını en çok dolduran kulüpler arasında yer aldı.

Transferde akıllı bir strateji izleyen turuncu yeşilli temsilcimiz, sezon başında ve devre arasında yaptığı hiçbir transferde bonservis bedeli ödemedi.
 

Emre Akbaba transferi                 

5.5 milyon Euro
Merih Demiral transferi 3.5 milyon Euro kâr
Fofana transferi    500 bin Euro
Galibiyetler31.2 milyon
Beraberlik   5.2 milyon
Ayakbastı  9 milyon
BeinSport35.5 milyon