Büyükşehir yasasının 2014 yılında yürürlüğe girmesi ile birlikte geçmiş yıllarda sadece genel seçimler ile muhtarlık ve belde belediye başkanı seçimlerinde oy kullanan köy halkı, artık bağlı olduğu ilçe ve il belediye seçimlerinde de söz hakkı kazanmıştı. Yaşanan bu değişim sonrasında kırsal kesim adeta siyasetin merkezi haline geldi. Siyasi partiler seçim çalışmalarına kırsal kesimlerden başlarken adaylar bile kırsaldan gelecek oya göre belirlenmeye başladı. Hatta yerel seçimlere hazırlık yapan milletvekilleri dahi yerel seçimler öncesinde kırsal kesimlere ziyaretler gerçekleştirmeye başladı. Geçmişte milletvekilleri sadece genel seçimlerde propaganda yapardı. Büyükşehir yasasının kırsal kesimdeki vatandaşların hatırlanmasında önemli bir oynadığı su götürmez bir gerçek oldu. Hatta siyasi partilerin özellikle kadın kolları yaylalarda adet kamp kurdu. 

SEÇİM ÇALIŞMALARI START ALDI

Yerel seçimlerin yaklaşması ile birlikte de partiler startı yaylalarda verdi. Alanya köy halkının yazın yaylalarda olması nedeniyle parti teşkilatları partilerin milletvekilleri ile birlikte yayla ziyaretlerine ağırlık verdi. Yaylalarda bekleyen sorunlar ise yatırım listelerinde üst sıralara çekildi. 

TOKLU VE AYDIN’DAN GÖKBEL RESTİ

Yaylalardaki siyasi rekabetin son hamlesi AK Parti Alanya İlçe Başkanı Mustafa Toklu ve AK parti Antalya Milletvekili İbrahim Aydın, Gökbel Yaylası’na giderek vatandaşlar ile bir araya geldi. Gökbel’in günümüz Alanya siyasetindeki önemi ise mevcut Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in yaylası olması. Kırsal kesimde önemli bir güce sahip olan Yücel’in kalesi olarak bilinen Gökbel özellikle yağlı pehlivan güreşleri ile oldukça ünlü. 

TOKLU’DAN İMALI PAYLAŞIM

Ziyarete ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yapan AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Toklu, çok sayıda fotoğraf eklediği paylaşımda “Milletvekilimiz İbrahim Aydın ve İlçe teşkilatımız ile birlikte Gökbel yaylasında yaşayan vatandaşlarımızı ziyaret ederek, yaylamızın sorunları ve talepleri üzerine sohbet ettik. İlgi, alaka ve samimiyetleri için tüm vatandaşlarımıza teşekkür ederim.‬” ifadelerini kullandı. Bu paylaşım Yücel’e “Gökbel’de vatandaşlar bize ilgi gösterdi” mesajı şeklinde yorumlandı.