Burak Gül

1989 yılında turizm sektörüne giriş yapan ve kendisi de deri ustası olan Kasımoğlu lakaplı Kerim Yılmaz tarafından 1995 yılında kurulan Alanya Stil Leather, ilçenin adını dünyaya yayıyor. Kendi marka patenti ile kaliteli hizmet anlayışını benimseyen Alanya Stil Leather Kurucusu ve Deri Ustası Kerim Yılmaz başarının sırrını Gerçek Alanya Gazetesi’ne anlattı. 

“ÖNCELİĞİMİZ ORJİNALLİK VE UYGUN FİYAT”

Mağazada satılan ürünlerin orijinalliği konusunda hassasiyet gösterdiklerini dile getiren Kerim Yılmaz, “İlk önceliğimiz orijinallik bizim dükkanımızda imitasyon hiçbir ürün bulamazsınız. Ceketten kemere saf deri kullanıyoruz. Bir de fiyatlarımızı imalatı kendimiz yaptığımızdan dolayı uygun. Ben bu işin çekirdeğinden geldim.” Diye konuştu. 

“KENDİ MARKAMIZI KURDUK”

Alanya Stil Leather’de satılan ürünleirn içerisindeki etiketlerde “Alanya” yazdığına vurgu yapan Yılmaz, “Biz başka marka kullanmıyoruz. Sadece kendi ürünlerimizi satıyoruz. Bizden alınan ve Dünya2nın dört bir yanına giden ürünlerin içerisinde “Alanya” yazıyor. Bu bizim için ayrı bir gurur. Markamızın patentini aldık. “ Şeklinde konuştu. 

“SATIŞ POLİTİKAMIZ BİZİ AYAKTA TUTTU”

Geçmiş 20 yıllık süreçte çok sayıda deri firmasının açılıp kapandığını söyleyen Kasımoğlu Kerim Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Yılmaz, “Geçmişe baktığımızda son 20 yılda bir çok deri işletmesi açılıp kapandı. Biz satış politikamız sayesinde ayakta kalmayı başardık. Bunun sebebi hem kalite hem yerinde tanıtım. Müşteri ceketi alsa 1 hafta sonra getirse de hemen parasını iade ediyoruz. Biz sattık geri almayız demiyoruz. Para kaybetmekten korkmuyoruz müşteri kaybetmekten korkuyoruz. Kısa vadede bu politika olumsuz görünse de uzun vadede kazanıyor. Biz hep eski müşterilerimizi ve kalitemiz sayesinde ayakta kaldık.” Dedi.

ENFLASYONLA MÜCADELEYE YÜZDE 30 DESTEĞİ

Hükümet tarafından hayata geçirilen Enflasyon ile Mücadele Kampanyası’na destek verdiklerini dile getiren Kerim Yılmaz, “Devletimizin enflasyonla mücadele kampanyasında yüzde 10 indirim var ama biz Alanya Stil Leather olarak yüzde 30 indirim uyguluyoruz. Etiketlerin fiyatlarını değiştirdik. Bin TL olan ceketi 700 TL ye veriyoruz. Dükkanımıza girdiğiniz zaman fiyat sormaya gerek yok etiketler var.” Diye konuştu. 

“DOLAR KULLANMIYORUZ”

Yılmaz, son olarak ise döviz kullanımı konusundaki politikalarını aktararak, “Deri dolar piyasası ile alınıp satılıyor. Bu maliyeti biraz etkiliyor ama biz dolar ile alsak da TL ile satıyoruz. Turistin doları varsa bozdur gel diyoruz. “ dedi.