Alanya Belediyespor’un hedef maçlarından biri olarak gösterilen Bursa BŞB. maçına taraftar büyük ilgi gösterdi. 75. Yıl Spor Salonu’nun tamamen dolduğu maçta, temsilcimiz savunmada ve hücumda çok kötü bir performans sergiledi. Maça daha agresif ve üretken başlayan Bursa ekibi, ilk çeyreği 13-22 önde tamamladı. İkinci çeyrekte Tuğçe ve Harris’in hücumdan boş dönmesiyle sayı üretmekte zorlanan kırmızı-beyazlılar, ilk yarıyı 16 sayı geride tamamladı. Alanya Belediyespor, üçüncü çeyrekte de rakibine karşılık veremeyince son periyota 20 sayı farkla 41-61 geride girdi. Son çeyrekte tamamen formaliteye dönünce maçı kazanan ekip 29 sayı farkla 54-83’lük skorla Bursa BŞB. takımı oldu.

Alanya Belediyespor’da maçın kırılma noktaları ise, üç sayı çizgisinin ardından denenen 17 atışta sadece 3 tanesinde başarı sağlanması oldu.

“Herkesin averaja ihtiyacı olacak”

Maç sonu değerlendirmelerde bulunan konuk ekip Başantrenörü Ali Özbay, maçın başından sonuna kadar muhteşem bir performans sergilediklerini söyledi. Sezon sonu herkesin averaja ihtiyacı olacağını vurgulayan Özbay; “Birbirine çok yakın takımların olduğu, kimin kimi yeneceği belli olmayan, maçların ne sonuçla biteceği tahmin edilemeyen bir ligde mücadele ediyoruz. Atılan yenilen her sayının averaj olarak çok önemli olduğunu biliyor ve görüyoruz. Tahmin ediyorum alt sıralarda yer alan 3 takım, averajla sıralanacağız. Sezon sonunda da bütün takımların genel averaja ihtiyacı olacağını düşünüyorum. Onun için geçen haftaki kötü mağlubiyetin ardından oyuncularımın verdiği reaksiyon bizi memnun etti. Çok iyi mücadele ettiler. Oyuncularımı bu mücadeleleri için tebrik ediyorum. Alanya Belediyespor’u da tebrik ediyorum. Kalan maçlarda başarılar diliyorum. İnşallah onlarda arzuladıkları hedeflere ulaşırlar” dedi.

“Çok iyi mücadele ettik”

Bursa BŞB.’nin 20 yaşındaki genç oyuncusu Yağmur Bul, maç boyunca iyi mücadele ettiklerini belirterek; “Çok iyi mücadele ettik. Bu galibiyete ihtiyacımız vardı. Bundan sonrada aynı şekilde devam edeceğimizi umuyorum. Alanya Belediyespor’u da mücadelesinden dolayı tebrik ediyorum” dedi.

“Bizden daha fazla istediler”

Konuk ekibin açıklamalarından sonra söz alan Alanya Belediyespor Başantrenörü Taylan Yerlikaya; “Bizim için çok önemli bir maçtı. Kaybettiğimiz için üzgünüz. Bursa ekibini kutluyorum. Bizden çok daha fazla istediler maçı. Özellikle ribauntlarda kısaların baskısına karşı gelemedik ve maçı kaybettik. Önümüzde Elazığ maçı var. O maçı kazanıp bu mağlubiyeti telafi etmek istiyoruz” dedi.

“Tek sebep savunma yapamamamız”

Maç boyunca 23 dakika oyunda kalan ve sadece 2 sayı üretebilen Alanya Belediyespor’un Milli oyuncusu Manolya Kurtulmuş ise; “Maçı kaybetmemizin tek sebebi olarak göstermiş olduğumuz savunma zafiyeti olduğunu düşünüyorum. Savunma yapamadık. Savunmayı iyi yapsaydık bu maçın buralara geleceğini düşünmüyorum. Bursa takımını tebrik ederim. Bizden daha fazla mücadele ettiler ve maçı bizden daha fazla istediler” dedi.

Editör: TE Bilisim