Pazar günü Alanya’da oynanan maçın 32’nci dakikasında yani Fenerbahçe 1-0 öndeyken hakem Mete Kalkavan, Efecan’ın ortasında Josef’in eline çarpan topu görmezden geldi ve Alanyaspor’un buz gibi penaltısını vermedi.

Belki de maçın kırılma anlarından bir tanesine tanık olduğumuz o andan itibaren Alanyaspor, ataklarını sıklaştırdı. Ancak güçlü bir takıma karşı oynayan Alanyaspor’un maç boyunca bulabileceği pozisyon sayısı oldukça az olacağı da aşikârdı.

Böylesine zorlu bir karşılaşmada Alanyaspor çapında bir takımın bol gol şansı bulması çok az olduğu tüm futbolseverler tarafından da bilinen bir durum. Bu durumdan yola çıkarak Alanyaspor’un nasıl bir duruma itildiğini görmemek vicdan ister.

Futbol 90 dakika boyunca verilen mücadeleden ibaret gibi görünse de masa başı ve perde arkası olayların da etkisinde oynanan oyunun bütünüdür. Bunu Pazar günü oynanan Alanyaspor-Fenerbahçe karşılaşmasında da görmüş olduk.

Maçın ilk otuz saniyesinde 2 sert faule maruz kalan Alanyaspor’u düşürüldüğü durumdan çıkarması gereken vermesi gereken cezalarla maçın hakemidir. Bizler gazeteci olarak ceza ya da yargılama makamı değiliz; olamayız da.

Oyunun sert oynanacağının ilk sinyallerinin alındığı ilk dakikalarda ve maçın ilerleyen bölümlerinde Fenerbahçe’nin milyon dolarlık kramponlarının yaptığı şımarıklıklara göz yuman hakem Kalkavan, bir anlamda maçın kaderini belirlemiştir.

Geçtiğimiz sezon ve bu sezonun başından itibaren futbol izleyicilerinin ve otoriterlerinin takdirini kazanmış Alanyaspor’a yapılan haksızlıklara Gerçek Alanya Gazetesi olarak sessiz kalmamız beklenemez ve beklenmemeli.

Konyaspor teknik direktörlüğü yaptığı dönemde bir sezonda en az 20 kere hakemler hakkında açıklamalar yapan Fenerbahçe teknik direktörü Aykut Kocaman da bizim ne demek istediğimizi az çok bilenlerden ancak susanlardan bir tanesidir.

Bu anlamda maçın oynandığı günün ertesi günü yayımlanan sayımızda kullandığımız fotomontaj aslında içinde bir ironi taşımaktadır. Birçok Anadolu gazetesi, ulusal yayın yapan spor gazetelerinde bunun örneklerine rastlamak da mümkündür.

Hazırladığımız fotomontajda ve verdiğimiz mesaj da Alanyaspor’a yapılan haksızlığı anlatması için yapılmıştır. Derdimiz ne hakem ne de Fenerbahçe’dir. Maçın kırılma anlarında Alanyaspor’a yapılan haksızlıklara sessiz kalmamızı bekleyenlerin beklentilerine karşılık vermediğimiz için üzgün olmadığımızı buradan söylemiş olalım. Alanya’nın ekmeğini yiyoruz ve Alanyasporluyuz.

Sosyal medyada, özellikle de Twitter’da günün en çok konuşulanları arasına adını yazdıran, gündem oluşturan sayfamız onbinlerce kullanıcı tarafından paylaşılmış, birçok olumlu tepki almıştır. Bazı kendini bilmez, kendini Fenerbahçe taraftarı olarak nitelendiren, haftaiçinde takımına güvenemeyip anket yaptıran insan müsvetteleri de hakaret içeren sözler söylemişlerdir.

Buradan onlara da mesajımızı vermiş olalım. Sıkıştığınızda arkanızda görmek istediğiniz medya mensuplarına ve kurumlarına hakaret ettiğinizi umarız birileri size hatırlatır. Yayın yaptığımız ilçe sınırları kapsamında şükürler olsun ki Alanya’nın yerli gazetesiyiz. Özsermayesiyle okurlarına mütevazılıkle ulaşan ve zorluklar altında görevini yapan arkadaşlarımıza hakaret etmek kimsenin haddi değildir ve olmamıştır.

 

Editör: TE Bilisim