WEB ölçümleme şirketi Alexa'nın sunduğu son veriler, Alanya medyasının gücünü ortaya koydu. Antalya'nın en çok tıklanan 20 haber sitesinin ilk 3'ünde Alanya haber siteleri yer aldı. İlk 20'de ise tam 9 Alanya haber sitesi yer alıyor. Buna göre Antalya'nın en çok takip edilen haber sitesi www.yenialanya.com. Türkiye sıralaması 2788, dünya sıralaması 152 bin 476 olan yenialanya.com'u, haberalanya.com.tr izliyor. Üçüncü sırada ise gercekalanya.com var. 

Antalya'da en çok takip edilen ilk 20 haber sitesi listesinin 8. sırasında alanyapostasi.com.tr, 9. sırasında alanyaadres.com, 14. sırasında alanyakenthaber.com, 15. sırasında mansetalanya.com, 16. sırasında alanyagazetesi.com, 17. sırasında ise dimtv.tv yer aldı.

alexa-gercek-alanya.jpg

ALEXA NEDİR? 

Alexa, ABD merkezli Amazon firmasına ait bir web ölçümleme ve SEO araçları sunan bir internet şirketidir. İnternette bulunan tüm siteleri belli başlı bir takım kriterleri baz alarak sıralamaya koyan bir kuruluştur. Web sitelerinin her birini detaylı bir şekilde analiz ederek hem bulunduğu ülke adına hem de tüm dünya üzerindeki derecesini ölçen bir sistem de denebilir. Alexa, 1996 yılında kurulmuş bir şirket olarak çalışmaları oldukça eskiye dayandığı için güçlü bir veri tabanına sahiptir. Bu yüzden herhangi bir internet sitesi için bilgi edinmek istendiği zaman bakılan ilk ölçüm vasıtası olarak tercih edilmektedir. (Haber Merkezi)