Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, organizasyonun önemiyle ilgili açıklamalar yaparken festival komitesinde yer alan Park ve Bahçeler Müdürü Nazmi Uyar, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sevda Erdoğmuş, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Nimet Hacıkura, Spor İşleri Müdürü Levent Uğur ve Mehmet Ali Koçak organizasyonun detaylarıyla ilgili bilgi verdi.

 “TEMAMIZ SELÇUKLU DÖNEMİ”

Basın mensuplarına dolu dolu geçecek festival ile ilgili bilgiler veren Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Tüm birimlerimizle festivalimize hazırız. Bu yıl gerçekten çok güzel, çok iyi, çıtası çok yüksek bir festivalle halkımızın karşısında olacağız. Bildiğiniz gibi her yıl festivalimizin özel bir teması var. Bu yılki, festivalimizin teması ise Selçuklu dönemi.” dedi.

“GAYEMİZ BU NADİDE KENTİN ADINI TÜM DÜNYAYA DUYURMAK”

Yıl boyu şehirde birçok organizasyon gerçekleştirdiklerini vurgulayan Başkan Yücel açıklamalarına şöyle devam etti; “Bizim Sevdamız Alanya. Her zaman her yerde söylediğim gibi Alanya dünyanın en güzel şehrinden biri. Turizm cenneti, birlik ve beraberliğin, güvenin ve huzurun şehri olan Alanya’mızı tanıtmak için hem yurt dışında ve hem de yurt içinde birçok çalışma yapıyoruz. Belediyemizin düzenlediği birçok etkinlik ve festivalin ana gayesi de bu nadide kentin adını tüm dünyaya duyurmaktır.  25-27 Haziran’da gerçekleştireceğimiz 18. Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali'nde de Alanya’yı her yerde şahlandıracağız.”

“7 FARKLI ŞEHİRDEN 110 KİŞİLİK HEYET KATILACAK”

Festivalin uluslararası bir boyuta sahip olduğunu belirten Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, kardeş şehirlerden çok sayıda katılım olacağını söyledi. Başkan Yücel; “Biliyorsunuz festivalimiz uluslararası bir festival. Bu yıl yurt dışından çok fazla katılım var. 7 Kardeş şehrimizden 110 kişilik bir heyeti festivalimiz boyunca Alanya’mızda ağırlayacağız. Ayrıca Baltık Ülkelerinin 100. Yıl kutlamaları da festivalimiz kapsamında şehrimizde yapılacak.” dedi.

270 STANTTA YÖRESEL LEZZETLER VE KÜLTÜREL DEĞERLER TANITILACAK

18. Alanya Uluslar arası Turizm ve Sanat Festivali’nde Mustafa Ceceli, Emel Sayın ve Ebru Gündeş gibi birbirinden değerli ünlü sanatçılar festival boyunca sahne alarak vatandaşlara ücretsiz konser verecekler. Aynı zamanda 270’ı aşkın stant ile Alanya’nın yöresel yemekleri ve el sanatları kültürü ziyaretçilere tanıtılacak. 

 “TÜM VATANDAŞLARIMIZ DAVETLİDİR”

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, 3 gün boyunca çeşitli etkinlikler ile sürecek 18. Alanya Uluslar arası Turizm ve Sanat Festivali’ne bütün vatandaşları davet etti. Başkan Yücel; “3 gün boyunca sürecek festivalimizde Selçuklu kültürünü anlatan çok özel sergiler, halk konserleri ve birbirinden güzel stantlarımızla halkımızla bir araya geleceğiz. Çıtasını her yıl yükselttiğimiz festivalimiz 25 Haziran Pazartesi günü 17.30’da Yörük Göçü ve kortej yürüyüşüyle başlayacak. Ülkemizin en önemli sanatçılarını ağırlayacağımız, sergilerimizle, etkinliklerimizle Selçuklu dönemini anlatacağımız festivalimize tüm vatandaşlarımızı, Alanya halkını, şehrimizde bulunan misafirlerimizi davet ediyorum” dedi.