İbrahim İPBÜKER/ÖZEL HABER

Önümüzdeki yılın mart ayında yapılacak yerel seçimler hızla yaklaşırken, siyasi partiler arasında devam eden ittifak görüşmelerinin bir türlü sonuca ulaşamaması nedeniyle oluşan belirsizlik devam ederken, Alanya’da yaşayan vatandaşlar, ittifak istemediklerini ifade ettiler.

SİYASET BU OLMAMALI

Özellikle yerel seçimlerde ittifak yapmanın çok zor olduğunu vurgulayan vatandaşlar, “Genel seçimlerde yapılan ittifaklar ile yerel seçimlerde yapılması düşünülen ittifaklar çok ayrı şeyler. Bizler Alanya’ya belediye başkanı seçeceğiz. Her partinin kendi adayını çıkartıp, kendi projeleri ile seçime katılması en mantıklı yol olur. Alanya’da AK Parti ile Milliyetçi Hareket Partisi öte yandan İYİ Parti ile Cumhuriyet Halk Partisi arasında yapılacağı söylenen ittifakları tasvip etmiyoruz. Her aday çıksın, boyunun  ölçüsünü alsın. Yerelde siyaset böyle yapılmalı” diyorlar.

VATANDAŞ GÖRÜŞLERİ

Gerçek Alanya Gazetesi’ne fikirlerini açıklayan bazı vatandaşlar şunları söylediler:

Sami Fidan (Otel Müdürü): “Tüm partiler için söylüyorum, yerel seçimlerde ittifak yapılmasına karşıyım. Yerel seçimler ile genel seçimler çok farklı olur. Alanya siyaseti bunu kaldırmayabilir.

Hacı Atay (Turizmci): Bugün ülkemizde siyasetin geldiği nokta çok ilginç ve sıra dışı oldu. 24 Haziran seçimlerinden beri hep konuşulan ittifak senaryolarından bıktık. Madem böyle yapacaklar, kapatsınlar partileri, sadece iki parti kalsın. Seçmenin de kafası karışmasın.

Hüsna Norkazlı (Ev hanımı): Ev hanımı olarak Alanya siyasetini her zaman yakından takip ederdim ancak ittifak senaryolarından bıktık usandık, bizleri adeta siyasetten soğuttular.

Kemal Gemili (Emekli): Uzun yıllardan bu yana her zaman siyasetle çok yakından ilgilendim. Benim tarafım belli ama bu ittifak görüşmelerindeki belirsizlik ve önümüzü görememek hepimizi bıktırdı. Ne olacaksa bir an önce olsun ve kamuoyuna açıklansın.

Necla Kazıkçı (Tezgahtar): İttifak olayları hepimizin kafasını karıştırdı. Kim kime oy verecek, seçimler nasıl olacak henüz belli değil. Siyaset böyle olmamalı.

Kerim Yaldız (Şoför): Alanya’daki yerel seçimlerde ilk defa böyle bir manzara ile karşılaştık. Yerel seçimlerde ittifak yapılmasını doğru bulmuyorum. Uzun vadede Alanya’nın yönetim anlayışına zarar verebilir.