8 Haziran itibari ile okulların tatil edilmesi ile birlikte iç pazarda sezon açıldı. Ancak beklendiği gibi hareketli başlamayan yerli pazarın seçimden sonra hız kazanması bekleniyor. Gerçek Alanya Gazetesi olarak iç pazardaki son durumu turizmin önde gelen kurumlarına sorduk.

TATİLİN UZATILMAMASI BİRİNCİ ETKEN

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, her yıl okulların kapanması ile başlayan iç pazarın bu yıl aynı ivmeyi göstermediğini söyledi. Sili, “Az da olsa bir hareketlilik var. Ancak bayram tatilinin hafta sonuna denk gelmesi ve uzatılamaması ve bayramın hemen ardından seçimlerin yapılacak olması, iç pazarda hareketliliğin başlamamasının en önemli nedeni. “ diye konuştu.

“KRİZ PANİĞİ VAR”

İç pazarın durumunu değerlendiren Alanya Tanıtma Vakfı (ALTAV) Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu da iç pazarda hareketliliğin beklendiği gibi olmadığına vurgu yaptı. Dahaoğlu, “Burada en önemli etken tabiki bayram tatilinin uzun olmaması. Ancak seçim de yine önemli bir etken olarak karşımızda. Ancak en önemli neden ise kriz paniği. Ülkede krizin kötüleşeceği söylemlerinden etkilenen vatandaşlar parayı kullanmak istemiyor. Kriz paniği sadece bizi değil bir çok sektörü etkiliyor ve piyasanın durgunlaşmasına da neden oluyor” dedi.

TURİZMCİDEN AHDE VE VEFA

Artan döviz kurunun yerli tatilcilerin fiyatlardan korkmasına nedne olup olmadığını da yorumlayan ALTİD Başkanı Burhan Sili ve ALTAV Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu ilginç bir açıklama yaptılar. ALTİD Başkanı Sili, “2016 ve 2017 turizm sezonları yabancı turist açısından dibe vurmuştu. Özellikle yerli tatilciler bizim kurtarıcımız oldu. Onlar olmasa sonuçlar daha kötü olabilirdi. Bu nedenle döviz artışı TL bazında fiyatların yükselmesine neden olsa da biz bölgemizde fiyatları arttırmıyoruz. Yerli pazarın öneminin farkındayız” ifadelerini kullandı.

“VEFA BORCUMUZ VAR”

Alanya Tanıtma Vakfı (ALTAV) Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu’da yerli pazarın bölge için önemli olduğunu ifade ederek, “Biz çok kötü iki yıl geçirdik. Bize iç pazar müthiş destek oldu. Bunları unutmadık. Biz Alanya’daki oteller olarak iç pazardan fiyatları sabit tutmaya çalışıyoruz. İç pazara vefa borcumuz var.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim