Alanya Şoförler Odası Düğün Salonunda gerçekleştirilen Genel kurula Esnaf ve Sanatkarlar 6. Bölge Birliği Başkanı Ahmet Tural, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, MHP İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan, CHP Alanya Gençlik Kolları Başkanı Çağdaş Erdem Alanya'da ki oda başkanları ile kooperatifin üyeleri katıldı. Divan oluşturulması ve İstiklal Marşı’ndan sonra başlayan Genel kurulda yönetim ve denetim kurulu ile bölge temsilcisi seçimi de yapıldı.

Denetim kurulu asil üyeliklerine Ali Akkaya, Servet Karakulak, Ünal Akay, denetim kuruluna Fazıl Şimşek, Fatih Okşar, bölge temsilciliğine Ali Akkaya, Servet Karakulak, Ünal Akay ve Fazıl Şimşek seçildi.

“BU MAKAMLAR KİMSENİN BABASININ MALI DEĞİL”

Dilek ve temenniler bölümünde konuşan Gümrük ve Ticaret İl Müdürü Seval Dizerkonca, “Bugün bu saatte bu kadar esnafın buraya gelmesi Ali Akkaya’nın ne kadar iyi işler yaptığının garantisi. Benim için en önemli konu dürüst ve şeffaf çalışmak. Bu makamlar kimsenin babasının malı değil. Bizden sonra başkaları bu makama gelecek. Benim kapım sizlere açık. Allah hükümetimizden razı olsun. Halk Bankası aracılığıyla bu kredileri size ulaştırıyorsunuz. Hiçbir hükümet döneminde krediye ulaşım bu kadar kolay olmadı. Esnaflar bu ülkenin direkleri. Esnaf mutlu olursa ülke mutlu olur. Esnaf mutsuz olursa ülke mutsuz olur” dedi.

“HEDEFİMİZ 36 ÜLKE”

Ardından Belediye Başkanı Adem Murat Yücelise, “Bu ülke ne darbeler gördü ama 15 Temmuz’daki bir canilikti. Alanya’da hizmet etmekten mutluluk duyuyorum. Biraz daha sabır. Geçen yıl 29 ülkede stant açtık, bu yıl ise 36 ülkeye hedef koyduk. Turizmi en iyi şekilde yapan 5 ülkeden biriyiz. Hizmet sektörünün de en iyi ülkelerden biriyiz. Tüm dünyada en çok aranan yerin Türkiye olduğu dersini çıkardık. Bu sene tarım, turizm ve ticaretin daha iyi olacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

“KREDİYİ KDERİYLE ÖDEYEREK YANLIŞ YAPIYORUZ”

Kooperatifi Başkanı Ali Akkaya ise “Esnaf olarak krediyi krediyle ödemek gibi bir yanlışlığa gidiyoruz. Esnaf müracaat ediyor. En üst limitimiz 200 bin TL. En üst vademiz 5 yıl. Esnaf olarak nasıl ödeyeceğimizi planlamıyoruz. Bankacılık sistemi ödeme imkanı üzerine kurulmuştur. Ödeme imkanını düşünerek kredi kullanmanızı tavsiye ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Kooperatifin geçen yıl 300 bin TL kar ettiği 48 milyon TL ise kredi verdiği öğrenildi.