AK Parti’nden istifa eden ve 2020’ye kadar yeni parti oluşumunu tamamlaması beklenen Ali Babacan’ın kurucular kurulunda Turan Serdengeçti’nin olacağı iddiasının ardından gözler yeni partinin Alanya’daki yapılanmasına çevrildi. MHP’den ayrılarak İYİ Parti’nin kurulumunda yer alanlar gibi Alanya’da da özellikle de AK Parti’nden kopmaların olacağı konuşuluyor.  Özellikle eski ilçe yöneticileri ve belediye başkanlarının yeni kurulacak partilerde olma ihtimalleri konuşuluyor.

KÜSKÜNLER Mİ GİDECEK?

Kulislerde, AK Parti’nin son yıllardaki politikası nedeniyle birçok önemli ismin partiden koptuğu zaten konuşuluyordu. Şimdi de partiden kopan isimlerin bazılarının Ali Babacan tarafından kurulacak yeni partinin Alanya oluşumunda yer alacağı iddiaları kulislerde yüksek sesle dile getirilmeye başlandı.

İLK DEFA ADAYSIZ SEÇİM BİR ETKEN Mİ?

2019 Yerel Seçimleri’nde AK Parti’nin ittifak nedeni ile bazı bölgelerde aday çıkarmaması tabanın bazı kesimleri tarafından tepkiyle karşılanmıştı. Bu nedenle yeni kurulacak partilerde bir şekilde partiye küsmüş isimlerin olma ihtimalinin yüksek olduğu konuşuluyor. Zira ittifakın devam etmesi durumunda siyasi hedefleri olanların yerel bazda hedefsiz kalmaları bu iddiaları güçlü hale getiren bir nokta olarak ifade ediliyor. 2024 yerel seçimleri de aynı tabloda devam ederse AK Parti’de adaylık hedefleyenler hayal kırıklığına uğrayabilir. Bu riski göze almak istemeyenlerin yeni kurulacak partilerde yer alma fikrini değerlendirebilecekleri iddia ediliyor.

2020’YE KADAR NETLEŞECEK

AK Parti’den istifa eden Ali Babacan 2020 öncesinde parti kurulumunu tamamlayacağını açıkladı. Ancak, parti kurması beklenen bir diğer isim olan Ahmet Davutoğlu, yeni istifa etti ve yeni kurulacak parti için henüz net tarih vermedi. Alanya’da yeni parti oluşumdan adı geçen isimleri ise önümüzdeki süreçte kamuoyu ile paylaşacağız. 

Burak Gül