Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “İlçemiz Arıkan Yılmaz Dim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Alanya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Avsalar Recep Karaca Çok Programlı Anadolu Lisesine ait projeler, öğrencilerimizin mesleki alanlarda gelişimini hedefliyor. Öğrencilerimiz bu projelerle Avrupa’daki okullarda mesleki alanlarında staj yaparken aynı zamanda yabancı dil bakımından da kendilerini geliştirecekler.

Erasmus+ programına katılan öğrencilerimiz mesleki bilgilerini artırarak daha kolay istihdam imkanı ve ülkemizin Avrupa ekonomisi ile rekabet etmesine katkıda bulunacaklar.

Yedek listede yer alan okullarımızın da hibe almaya hak kazanması halinde toplam 160 bin avroya ulaşacak hibeyle tüm okullarımızın Alanya’nın hem eğitimine hem de ekonomisine farklı bir vizyon katacaklarına inanıyorum. Bu vesileyle okullarımıza çalışmalarında başarılar diliyor ve diğer okullarımızın da önümüzdeki süreçte farklı projelerle katkıda bulunmasını temenni ediyorum.” (Haber Merkezi)