İbrahim İPBÜKER - Cumhuriyet Halk Partisi Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara’nın TBMM’de gündeme getirdiği konuyla ilgili açıklama yapan Alanya Ziraat Odası Başkanı Turgut Musluoğlu, zarar gören üreticiler için gelen ödeneğin, kuruşu kuruşuna hesaplara yattığını söyledi.

Konuyla ilgili Gerçek Alanya Gazetesi’ne açıklama yapan Başkan Turgut Musluoğlu, şu bilgileri verdi: “Söz konusu tarihte, doğal afetlerden zarar gören üreticilerimiz oldu. TARSİM’de kayıtlı olan üreticilerimizin dışındaki 53 üreticimize ait toplam 838 dekar alan zarar görmüştür. Üreticilerimizin mağduriyetini gidermek için talep ettiğimiz 924 bin 915 lira, Başbakanlık’tan, Antalya Valiliği kanalıyla geldi. Söz konusu rakam, bölgemizdeki üreticilerimizin hesaplarına, hasar oranlarına göre kuruşu kuruşuna yatmıştır. İsteyen herkes, Alanya İlçe Kaymakamlığımızdaki listelere bakarak bilgi edinebilirler” dedi.

HAKKIMIZI YEDİRMEYİZ

Alanya Ziraat Odası olarak, üreticilerin hakkını kimseye yedirmediklerini ifade eden Başkan Musluoğlu, “Komisyonda bizler de varız. Bizim görevimiz üreticilerimizin hakkını korumaktır. Son olarak Sapadere yangınından dolayı gelen ödeneği de takip ederek, paraların yerine ulaşmasını sağladık. Ortada kayıp para yok. Gelen tüm ödenek kuruşu kuruşuna hesaplara yatmıştır” dedi.

YANLIŞ BİLGİ VERMİŞLER

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara’ya yanlış bilgi verildiğini tahmin ettiğini de vurgulayan Alanya Ziraat Odası Başkanı Turgut Musluoğlu, “Bu olay, Alanya Tarım İlçe Müdürlüğü’nden FETÖ soruşturması nedeniyle uzaklaştırılan, eski bir çalışanın iftirasından başka bir şey değildir. Sayın milletvekili de isterse hesaplara bakabilir. Böyle bir soru önergesi vermeden önce odamıza veya İlçe Hasar Tespit Komisyonu’na başvurup bilgi isteseydi, konuyu teyit ettirseydi doğru bilgiye ulaşırdı” şeklinde konuştu.