Toplantı sonrasında açıklamalarda bulunan  Başkan Takavut, "Bugün Çalışan Gazeteciler Günü. Siz gazetecilere 10 Ocak’ta özgürce haber yapma ve kendini ifade etme özgürlüğü verilmiş. Bugün gelinen noktada bunların nerdeyse hepsi elinizden alınıyor. Bugün çok gazeteci arkadaşımız duygularını ifade ettiği için hapishanede. Eğer hükümet yanlısı değilseniz en ufak eleştiride bile hakim karşısına çıkıyorsunuz. Böyle şeylerle karşılaşmamanızı diliyorum. Alanya basınıyla gurur duyuyorum. Ulusal medyadan daha iyi haber yapıyorsunuz. Bundan dolayı hepinizi kutluyor ve başarılar diliyorum" ifadelerine yer verdi.

“SİYASİ İRADE İSTEMEDEN ALANYA İL OLMAZ”

AK Parti İlçe Başkanı Toklu’nun ‘Biz Alanya'yı il olma sözü vermedik’ cümlesini eleştiren Takavut, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başbakan iken, Alanya Süper Lig'e çıksın bir Alanya'yı il yapacağız demişti. Ama yapmadı. Kim ne yaparsa yapsın. Siyasi irade istemeden hiçbir şey yapamazsınız” diye konuştu.

“ÜLKEYİ YÖNETME GİBİ BİR DERDİNİZ YOK”

Geçtiğimiz günlerde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “MHP yeni bir cumhurbaşkanı çıkarmayacak, ben de aday olmayacağım” sözlerine Takavut, “MHP ve CHP, Türkiye'nin vazgeçilmez partileridir. MHP evet biz muhalefetiz, biz hazırız diyebilmeliydi. Sizin ülkeyi yönetme gibi bir derdiniz yok. MHP’nin bu kararına saygı duyuyoruz Ancak CHP kendi adayını çıkaracak. Şunu da herkes iyi bilmeli. Bir siyasi partiyle koalisyon ittifak yapacağına başkaları karar vermemeli” şeklinde konuştu.

“ESNAF KREDİ KISKACINDA”

‘Kamyoncuların sıkıntılarına dikkat çekmek için 2 vekil İstanbul'dan Ankara'ya yolculuk yaptılar’ diyen Takavut, “İstanbul- Ankara arası 1509 TL ödeme yaptıklarını ve bunun 700 TL'sinin vergi olarak ödendiğini ifade etti. Takavut ayrıca Osmangazi Köprüsü’nün pahalı olduğu için kullanılmadığını da dile getirdi.

Takavut son olarak, “53 bankanın aktif büyüklüğü 3 trilyon TL'ye çıkmış. Kar oranı 37 milyar TL. 1 trilyon TL kredi kullandırmışlar. Esnaf banka kredisi kıskacına girmiş, işin içinden nasıl çıkılacağını düşünüyor. Bu da ekonominin ne kadar kötü olduğunu gösteriyor" dedi.

Editör: TE Bilisim